Märgid, et oled ületöötamisest kurnatud ja vajad puhkust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud ambitsioonikad naised võivad olla tööle niivõrd keskendunud, et teised eluvaldkonnad jäävad unarusse. Kas oled ka sina selline?

Seitset hoiatavat märki, et oled ületöötanud ja vajad puhkust, vahendab Elite Daily:

1) Sa oled pidevalt väsinud

Hommikune ärkamine tundub raskem kui töö ise ja voodis olemine tundub parim asi maailmas. Kui sa lõpuks kontorisse jõuad, siis tahaksid sa lihtsalt arvuti taga magama jääda.

2) Su mõtted on pidevalt töö juures

Peale väsitavat tööpäeva mõtled sa kohustustest, mis sind ees ootavad. Vabal päeval mõtled sa samuti tööasjadest. Kui saad sõpradega kohtud ja nad küsivad sinult uudiseid, siis sa ei oska neile midagi vastata, sest sul ei ole muud elu väljaspool karjääri.

3) Sul on ebatervislikud harjumused

Kiire elutempo juures ei ole sul aega korralikke eineid valmistada ja tervislikult toituda. Ebatervislikud vahepalad ja kohv on muutunud sinu argipäeva lahutamatuks osaks. Töö mõjub kurnavalt ning veresuhkru tase langeb, mida üritad parandada šokolaadi või kofeiiniga. Pidevad veresuhkru taseme tõusud ja langused mõjuvad sinu kehale halvasti.

4) Sa tunned end ebakindlalt

Sa tunned pidevalt, et pead tõestama ennast oma ülemusele ja kolleegidele. See surve tekitab pinget, mille tulemusena tunned end veelgi kurnatuna ja kannatad pideva stressi all.

5) Sa ärritud kergesti

Ärrituvus on levinud stressi sümbol ja enamasti lööb see välja ümbritsevate inimeste suhtes. Seega järgmine kord kui sinu kolleegid sind närvi ajavad, siis ürita kontorist välja saada värsket õhku hingama.

6) Sa viivitad ja oled ebaproduktiivne

Sa oled kurnatud ja uimane ning teed oma töökohustusi aeglaselt ja suurte viivitustega. Tulemusena pead tegema ületunde, et töö tehtud saaks.

7) Sa teed lisatunde ilma lisapalgata

Naised kipuvad olema kohusetundlikumad kui mehed ja tunnevad, et peavad jääma tööle kauemaks, isegi kui neile ei maksta selle eest. Süütundest teevad nad vabatahtlikult lisatunde, et kõik korralikult tehtud saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles