Kasulikke nõuandeid neile, kes värvivad kodus juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi teab, et kodus on juuste värvimine tunduvalt odavam kui juuksurisalongis. Aga enne, kui hakkad oma kiharaid mõne värviseguga kokku määrima, peaksid teadma, millised on suurimad vead, mida kodus juukseid värvides tehakse.

1. Ära proovi kodus midagi drastilist

Isegi, kui arvad, et oled juuste värvimises juba ekspert, ära võta ekstreemseid muutusi ise ette, kirjutab The Gloss. Kui sul on mustad juuksed ja sa soovid heledaid salke, siis sellise asjaga võiks professionaali poole pöörduda. Tumedaid juukseid pole lihtne heledaks värvida ja tavaliselt tuleb soovitud tulemuse saamiseks juukseid mitu korda värvida. 

2. Kanna vanu riideid ja kaitse oma vannituba

Vanu riideid on tunduvalt lihtsam ära visata, kui juuksevärv on neile inetud plekid peale teinud. Ka vannitoas tuleks mõned pinnad kinni katta, sest värvipritsmed võivad nii mõnegi koha ära rikkuda ja hiljem on neid raske eemaldada. 

3. Katseta enne värvi

Tõenäoliselt suurem osa inimesi ei katseta eelnevalt, kas juuksevärv võib neil tekitada allergilise reaktsiooni või mitte. Aga kui hiljem selgub, et sa oled värvi suhtes allergiline, siis oleks ju olnud hea eelnevalt katsetada või mis?

4. Soeta igaks juhuks kaks karpi värvi

Kui sul on lühikesed juuksed, siis ei pea ilmselt muretsema, et juuksevärv võib poole peal otsa saada. Pikkade juustega naised aga ilmselt juba teavad, et mõnikord kulub terve pea värvimiseks mitu karpi värvi. 

5. Kui võimalik, ava vannitoas aken ja jäta uks lahti

Vannitoas juukseid värvides on hea tekitada kerge tuuletõmbus, et ei peaks kogu aeg toksilist õhku sisse hingama. Kui vannitoas on aken, siis tee see lahti, ka talvisel ajal.

6. Pane kõik asjad eelnevalt valmis

Sa ei taha poole värvimise ajal avastada, et sul on mõni pintsel või muu vajalik asi puudu, seega pane kõik asjad eelnevalt vannituppa valmis. Pane valmis ka mõned vanemad rätikud, mis võivad juuksevärviga kokku saada (paari esimese pesu ajal võib juhtuda, et juuksed annavad veel värvi). Loe enne värvimist ka juhend korralikult läbi, et teaksid täpselt, mida ja millises järjekorras teha. 

7. Kaitse oma nahka

Kaval nipp on enne värvimist juuksepiirile veidike vaseliini kanda, et juuksevärv ei kinnituks naha külge. 

8. Veendu, et kõik kiharad oleksid värviga kaetud

Kui värvid kõiki juukseid, siis pühenda korralikult aega sellele, et kõik kiharad värvikihiga katta. Mõned soovitavad lausa kuni 10 minutit juukseid masseerida, et värv igale poole jõuaks. Sa ei taha ju pärast juuste loputamist avastada, et värv on jäänud laiguline või et mõni kord on täiesti ilma värvita. 

9. Kasuta näiteks äratuskella

Juuksevärvidel on tavaliselt peale märgitud, kui kaua võiks neid enne loputamist peas hoida. Ürita sellest ajast kinni pidada. Kõige lihtsam on seda teha äratuskella, stopri või näiteks telefoni abil. 

10. Kata juuksed kinni

Kui sul on olemas kilest vannimüts, tõmba see värvistele juustele peale. Võid kasutada ka mõnda käterätikut, mille hiljem ära viskad. Põhiline on see, et värv püsiks juustes ega kukuks mööblile või põrandale. 

11. Kui värvi läheb maha, pühi see kohe ära

Kui juhtub, et paar piiska värvi läheb vannitoas kapile või seintele, pühi see kohe ära. Mida kauem värv pindadel püsib, seda raskem on seda hiljem eemaldada. Värsket värvi saab kergesti eemaldada niiske rätikuga.

12. Loputa, loputa, loputa

Kui on aeg värv maha pesta, siis loputa oma juukseid põhjalikult. Juukseid peaks jooksva vee all loputama seni, kuni vesi muutub taas läbipaistvaks. See võib aega võtta, aga korraliku tulemuse nimel ei tohiks loputamisse lohakalt suhtuda, sest vastasel juhul võivad värviseks jäänud juuksed hakata su rõivaid rikkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles