Lõhnad, mis aitavad leevendada stressi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: SCANPIX

Kui tööl on raske periood või kui mõni asi elus tekitab liigselt stressi, peaksid leidma viise, kuidas stressi leevendada. Mõnus massaaž võib küll keha pingetest vabastada, kuid leidub ka lihtsamaid (ja odavamaid) mooduseid, kuidas stressi vähendada.

Erinevad lõhnad stimuleerivad meie ajus asuvad emotsioonide keskust. Seega, kui mõne lõhnaga seoses meenuvad sulle ilusad ja helged mälestused, siis hakkas seda lõhna ilmselt otsima, et saaksid taas kauneid hetki meenutada, kirjutab Daily Makeover.

Kui sa aga ei tea täpselt, millised lõhnad võivad su tuju paremaks muuta, siis siin on viis näidet. Teaduslikult on tõestatud, et järgnevad lõhnad aitavad stressi leevendada.

Lavendel. Lavendlilõhn mõjub väga rahustavalt ja võib parandada unekvaliteeti. Lavendliõli võib kasutada ka massaaži või jalavanni tehes või hoopis niisama vannis mõnuledes.

Kaneel. Kaneel sobib kenasti kohvi ja kookide sisse, kuid lisaks selle ainulaadsele maitsele, tasuks kaneeli ka nuusutada. Nimelt on kindlaks tehtud, et kaneelilõhn vähendab stressi ja parandab tuju.

Lillelõhn. Näiteks freesia lõhn on niivõrd meeldiv ja magus, et see paneb meid tööstressi unustama.

Tsitruselised. Apelsin, mandariin, sidrun, laim... tsitruseliste lõhnad on lõõgastavad ja parandavad meeleolu. Neid aroome võib kasutada näiteks massaaži tehes.

Šokolaad. Kas oled tähele pannud, et kuupuhastuse ajal on sul pidevalt isu šokolaadi järgi? Ilmselt on asi selles, et ainuüksi šokolaadi meeldiv aroom aitab vähendada stressihormoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles