Nostalgiline mannavaht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mannavaht sõstardega
Mannavaht sõstardega Foto: Britt Paju

Punaste ja mustade sõstarde koos kasutamine annab mannavahule mõnusa suvise maitse ja kauni kirka värvi.

Mannavaht sõstardega

(kuuele)

•    300 g punaseid sõstraid

•    100 g musti sõstraid

•    1 tl vanillisuhkrut

•    1 l vett

•    2 dl suhkrut

•    1,5 dl mannat

Keeda marju veega umbes kümme minutit, aeg-ajalt neid puulusikaga katki surudes. Kurna ja pressi lusika abil marjamahl läbi peene sõela.

Lisa suhkur ja vanillisuhkur. Nüüd lase mahl jälle keema, lisa peene joana segades manna ja keeda vaiksemal tulel umbes kümme minutit, vahepeal mõned korrad segades.

Lase jahtuda ja vahusta seejärel tugevalt, et tekiks kohev vaht. Juurde paku piima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles