Neli mõjuvat põhjust, miks hakata ujumas käima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik inimesi puutub ujumisega kokku suvel rannas käies, kuid tegelikult võib see olla aastaringselt hea treening. Ujumine on hea vastupidavust arendav trenn, mis treenib tervet sinu keha ja põletab ohtralt kaloreid.

Lisaks venitab see sinu keha, mis on eriti oluline istuva eluviisiga inimesele, kirjutab Women's Health Magazine. Ujumistreener Earl Walton toob välja neli põhjust, miks ta soovitab ujumist kõikidele inimestele:

1) Mitmekülgne treening

Kõige parem treening on selline, mis treenib võimalikult palju lihaseid, kuid ei tee neile liiga. Ujumine on trenn, mis erineb väga jooksmisest või jõusaalis käimisest, seega sobib hästi selliste lihaste treenimiseks, mis on varem tähelepanuta jäänud. See on hea vaheldus väsinud ja kurnatud puusaliigestele, põlvedele ja pahkluudele.

2) Suurepärased kõhulihased

On teada, et ujumine võib tugevdada sinu käsi, jalgu, õlgu ja tuharaid. Vähemlevinud on teadmine, et see on hea ka sinu kõhulihastele. Vesi on väga palju kordi tihedam kui õhk ja selle pärast peab terve keha seal edasiliikumiseks pingutama. Sinu kõhu- ja rinnalihased saavad sealjuures seega hea treeningu.

3) Tugevam süda

Ujumine parandab suurel määral sinu aeroobset võimekust. Treeningu ajal kujuneb sul uus hingamismuster, mis parandab kopsude ja südame tööd. Sinu südamelihas muutub palju tugevamaks ja verevarustus paraneb.

4) Kartmatus

Ujumine võib tõsta ka sinu enesekindlust. Uue oskuse õppimine ja harrastamine ning veega kohanemine on väga hea tunne. Kui sead omale teatud eesmärgi, näiteks ujuda 25 meetrit korraga, ning sul õnnestub see täita, siis tunned end suurepäraselt. See mõjub hästi sinu enesekindlusele ja peale seda julged aina rohkem endale eesmärke seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles