Üleskutse: KAAMOS korraldab stipendiumikonkursi noorele aksessuaaridisainerile

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingade autor on Sille Sikmann (Scheckmann).
Kingade autor on Sille Sikmann (Scheckmann). Foto: Patrik Tamm

Disainihuvilistel on suurepärane võimalus oma anne proovile panna, sest KAAMOS otsib noort aksessuaaridisainerit.

Stipendiumi eesmärk on väärtustada noori disainereid. Stipendiumi suuruseks on 1000 eurot. Kui saadakse mõne sponsor kampa, siis võimalusel ka enam. Žüriil on õigus stipendiumi jagada mitme taotleja vahel. Stipendiumi jagamise aluseks on konkursile laekunud tööd (fotode ja tootetutvustuste kujul). Parimatest toodetest koostatakse näitus ETDMi trepigaleriis, mille avamisel kuulutatakse välja ka laureaat. Näitus on avatud 9.10-2.11.2014.

Stipendiumi saaja otsustab ekspertidest koosnev rahvusvaheline žürii, kuhu kuuluvad muuhulgas Tanel Veenre (projekti algataja), Ketli Tiitsar (ETDMi kuraator), Thomas Woland (moefotograaf, London), Noora Niinikoski (Marimekko peadisainer 2010-2014).

Hinnatavad kvaliteedid: uudsus, tarbijasõbralikkus, kaasaegsus, mõtteerksus, tehniline teostus.

Konkursi tingimused

Osalema on oodatud Eestis sündinud või siin elavad kuni 35-aastased aksessuaaridisainerid (aksessuaar kui isikupära väljendav detail tervikus – ehe, king, kott, vöö, peakate, sukad jne).

Stipendiumi taotlemiseks tuleb esitada toote(seeria) PDF või Powerpoint esitluse kujul, mis sisaldaks nii korralikult loetavaid fotosid, toote(seeria) kirjeldust kui lühi-CVd (mõlemad inglise keeles).

Aksepteeritud on tööde esitamine ka meeskonnana.

Iga disainer võib esitada konkursile kuni 3 erinevat toodet või tooteseeriat.

Tooted peavad reaalselt prototüüpide või valmistoodete kujul olemas olema. Tegemist peab olema 2 viimase aasta töödega.

Tööd saata hiljemalt 5. septembriks aadressile: moekaamos@gmail.com

KAAMOS stipendiumi algatajad on Tanel Veenre ja Janne Klooren. Stipendiumi rahastab OÜ Stiilikanal Kaamos näituse raamatute müügist tekkinud tulust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles