Viis head nippi, kuidas turgutada väsinud silmi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Silmad on nii sinu hinge kui ka tervise peegel. Pikad töötunnid, unepuudus ja stress kurnavad sinu keha ja väsitavad silmi.

Kurnatud silmad mõjutavad sinu väljanägemist ja võid selle tõttu vanem välja näha, kirjutab healthmeup.com. Viis head nippi, kuidas rahustada ja turgutada väsinud silmi:

1) Kartulid

Kartulid sisaldavad ensüümi, millel on nahka valgendav toime. Viiluta kartul ja leota viile külmas vees. Aseta need lõigud oma silmadele vähemalt viieks minutiks. Külmad viilud ja see ensüüm aitavad vähendada paistetust.

2) Teekotid

Tee sisaldab aineid, mis aitavad hästi tursete vastu. Leota kahte teekotikest soojas vees ja siis hoia neid mahajahutamiseks külmkapis. Kui need on piisavalt külmad, aseta need oma silmadele viieks minutiks. Peale seda näevad su silmad palju värskemad välja.

3) Avokaado

Väsimus põhjustab tumedaid silmaaluseid. Nende vastu saab võidelda, paigutades küpse avokaado viilud silmade alla.

4) Lusikad

Võta kaks metallist lusikat ja pane need külma vette mõneks minutiks. Hoia lusikakahasid oma silmalaugudel minut aega. Lusikate suur külmus turgutab väsinud silmi.

5) Kurk

See on tõenäoliselt kõige levinum viis paistetanud silmade rahustamiseks. Heida pikali ja pane külmad kurgiviilud oma silmadele. See värskendab neid ja muudab need ka säravamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles