Šokolaadi toorlaavakook süümepiinadeta nautimiseks

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: "My Love For Three – Food, You & Me"

Sydney südalinnas elav Merilin Taimre on 21-aastane eestlanna, kes andis äsja välja inglisekeelse kokaraamatu «My Love For Three – Food, You & Me». Pärast söömishäirete käes vaevlemist sai Merilinist tervisele pühendunud kodukokk ning tema jälgijad, sõbrad ja perekond, soovisid väga, et ta nendega oma retsepte jagaks. Nii sai alguse toidublogi ja suure nõudluse tagajärjel hakkas ta kirjutama ka retseptiraamatut. 

«My Love For Three – Food, You & Me» räägib Merilini taasavastatud armastusest enese ja toidu vastu. Värskest raamatust jagab kokandushuviline meiega oma šokolaadi laavakoogi retsepti. See on suussulav klassikaline laavakook uues kuues, mille valmistamiseks ei kulu grammigi šokolaadi, vaid ainult tervislikke tooraineid.

Nende koguste järgi saab ühe koogi, mis on ideaalne kahele jagamiseks

Vaja läheb:

Põhi:

60 ml kookoshelbeid

60 ml kuivatatud datleid

60 ml täisterakaerahelbeid

1 tl magustamata toorkakao pulbrit

1 tl vanilliekstrakti

Täidis:

6 kuivatatud datlit

5 spl piima (kookospiima, mandlipiima või sojapiima)

1 spl kookosõli, sulatatud

1 spl naturaalset mett

2 tl magustamata toorkakao pulbrit

1 tl vanilliekstrakti

1 tl kaneeli

näpuotsatäis soola

Valmistamine:

Lisa kõik põhja koostisained köögikombaini ning purusta, kuni moodustub kleepuv purutaoline mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ramekin-vormi põhjale ja külgedele. Eralda väike osa segust, et vormida sellest ramekin-vormi diameetriga ketas. Paiguta nii ketas kui ka ramekin-vorm külmkappi vähemalt tunniks ajaks tahenema.

Samal ajal valmista laavakoogi täidis. Selleks mikserda kokku kõik täidise koostisained. Täidis peaks jääma piisavalt voolav, kuid mitte liiga vedel. Et konsistentsi vedelemaks saada, lisa vajaduse järgi piima. Kalla segu tahenenud põhjale ning kata see vormitud kettaga. Suru näppudega ettevaatlikult kokku ketta ja põhja ääred. Kata ramekin-vorm serveerimistaldrikuga ning pööra järsult ümber nii, et koogike jääks taldrikule ning saaksid tasapisi ramekin-vormi koos küpsetuspaberiga eemaldada.

Kaunista soovikohaselt ning patusta süümepiinadeta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles