Mis on õieteraapia?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taimede positiivne energia aitab meil elust rõõmu tunda ja muudab negatiivseid emotsioone positiivsemaks. Kui soovid tunnet – justkui kõnniksid hommikuvärskes, kastepiiskadest üle külvatud Eedeni aias, hangi endale pihustipudel, kuhu on peidetud lillede harmoniseeriv vägi, kirjutab Sensa.

Lillevesi ehk hüdrolaat on taimedest destillatsioonimeetodil saadud eeterlik õli koos destilleerunud veega, ning kuna tegemist on ülikerge lahjendusega, võib seda julgelt otse näole ja kehale piserdada või isegi joogiveekannu tilgutada. Lillevesi kätkeb endas taime kõige kasulikumad omadused, aitab puhastada eetertasandit ning parandada füüsilist keha. Näiteks vigastuse puhul muudab see taas normaalseks naha elektromagneetilise laengu ning probleem kaob. Seega, kui pihustad sinika peale lillevett, paraneb see kiiresti või verejooks peatub.

Metsamoori talus sündivate lilleveede looja Irje Karjuse sõnul korjatakse iga taim erilise tähelepanu ja hoolega. Allikavesi, mille kohale on asetatud taimed, aurustatakse tulel spetsiaalses nõus ja seejärel jahutatakse kiirelt. Peale valmistamist ja villimist toimub lillevee «laadimine» ja väestamise tseremoonia helide abil. «Lillevee toime sarnaneb elava taime toimele, kuid on kontsentreeritum,» sõnab Irje. «Lillevett pihustatakse keha vahetusse lähedusse, energiavälja. Nii parandab ja tervendab taim inimese energiavälja ning selle kaudu ka keha. Lillevee toime võib olla väga kiire ja tõhus, kusjuures põhjamaised taimed on võrreldes lõunamaistega kordi tõhusamad. Lilleveede kasutamine vajaduse korral on justkui kiire bioenergeetiline abi loodusest, mida saad kaasas kanda ka külmal ajal, kui taimi loodusest ei leia.»

Lilleveed ilu teenistuses

Lilleveed sobivad kasutamiseks näopesu järgse toonikuna, eemaldamaks nahalt viimseidki meigi ja mustuse jääke. Naha vajadustele sobivat lillevett võib kanda käekotis, et seda soovi korral päeva jooksul näole piserdada. Lilleveed aitavad hästi akne, lööbe, sisselõigete, haavakeste või haudunud kohtade avitajana, samuti meestele peale habemeajamist. Samuti võid nendega teha kompressi väsinud silmadele või ka silmaaluste tursete leevendamiseks.

Roosivesi on nahka kosutav ja siluv, annab värskustunde ning taastab naha niiskusastme ning jumekuse. Kummelivesi on suurepärane vahend igale nahatüübile, kuna on põletikuvastase ja antibakteriaalse toimega, eriti soovitatakse seda aga kuivale, tundlikule ja ärritunud nahale. Apelsinivesi värskendab ja pehmendab nahka. Lavendel ergutab nahakudede taastumist ja leevendab ärritust. Rukkilillevett aga soovitatakse värskenduseks ennekõike küpsele, kuivale, dehüdreerunud ja tundlikule nahale, lisaks saab sellega teha suurepärase kompressi väsinud ja punetama kippuvaile silmadele.

Lõhnavad lilleveed sobivad ka õrnaks asenduseks parfüümidele. Nii säästad end võimalikest allergilistest reaktsioonidest, mida paljudes parfüümides sisalduvad sünteetilised koostisained muidu päikesepaiste toimel esile kutsuda võivad.

Õieteraapia

Taimede vankumatusse jõusse inimese tervise ja meeleseisundi mõjutamisel uskus ka 30-ndatel aastatel Inglismaal elanud kirurg ja bakterioloog Edward Bach, kes ei suutnud leppida, et hoolimata ravimitest inimesed kannatasid. Ta oli veendunud, et õnnelik inimene on terve inimene ja et meie haigused saavad alguse psüühhilisest seisundist. Pöördepunktiks sai aeg, mil ta töötas homöopaatia vallas ning hakkas mõistma looduse mõju meie psüühikale.

Bachi õieteraapia koosneb 38 erinevast taimeessentsist, kus iga taim vastab inimese mingile emotsioonile, viies teda harmooniasse. Tillukestes pudelikestes peidus olev õieenergia sobib kasutamiseks kõigile – ka rasedatele, lastele ja isegi loomadele.

Bachi õieterapeudiks õppiva kosmeetiku Katrin Kalvi sõnul on tal igapäevaelus õietilgad alati käepärast: «Näiteks segan inimesele sobivaid tilku massaažiõli hulka – need aitavad tasakaalustada tema meeleseisundit. Inimene lahkub mu juurest õnnelikumana, julgemana, tundes ennast täiuslikult. Õietilgad toimivad alati, ka siis, kui inimene ise nendesse ei usu – siis märkavad muutust teised tema ümber.»

Just hetkel endale sobivaid õietilku võib valida ka lõhna järgi. Keha on tark ja iseend kuulates saad teada, mida oma elus hetkel enim vajad – kas leevendada hirmu, stressi, puhastada organismi, lasta end vabaks või veel midagi muud. Võimalusi on lõputult.

Lilleveede mõjust saad veel enam lugeda Sensa augustinumbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles