Seitse toiduainet, mis teevad sinu küüned kauniks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küünte välimust on teatud toitainete rikkaid toiduaineid süües võimalik suurel määral parandada. Tihti ei saa küüned piisavalt toitaineid, sest teised organid on tähtsamad ja nendeni jõuavad vajalikud ained kõige hiljem.

Kui su kehas ei ole piisavalt toitaineid, siis seda peegeldavad sinu küüned, kirjutab Women's Health Magazine. Seitse toitu, mis parandavad sinu küünte kasvu ja tugevdavad neid:

1) Munad

Munad on täis valke, mis on tugevate küünte kasvamise oluliseks eelduseks. Lisaks sisaldavad need suurel määral B-vitamiini, mis aitavad kiirendada küünte kasvu.

2) Brokoli

Et keha saaks söödavat valku kasutada, on sul vaja aminohapet tsüsteiini, mida leidub selles juurviljas.

3) Lõhe

See isuäratav roosa kala sisaldab palju valke ja tsinki, mis aitab su kehal valku omandada. Lisaks on seal seleeni ja vaske, mis parandab kollageeni tootmist, mis omakorda kiirendab küünte kasvu.

4) Kookosõli

Tervislike rasvade nagu kookosõli söömine parandab sinu keha võimet toitaineid omandada. Lisaks sisaldab see toiduaine ka A-, D-, E- ja K-vitamiine, mis muudavad küüned tugevamaks.

5) Kana

Kana, nagu ka munad, sisaldavad palju B-vitamiini ja valke. Lisaks sisaldab see levinud toiduaine tsinki. Need kolm toitainet loovad hea aluse küünte kasvuks.

6) Spinat

Spinat mõjub hästi sinu üldisele ja ka küünte tervisele. See tumeroheline köögivili sisaldab E-, B- ja A-vitamiini, rauda ja foolhapet, mis tugevdavad küüsi ja parandavad nende kasvu.

7) Parapähklid ehk Brasiilia pähklid

Küünte tervise nimel tasub süüa neid pähkleid mandlite asemel. Need sisaldavad palju seleeniumi, tsinki, B- ja E-vitamiini.

Nende toitude järjepidev pikaajaline söömine kindlustab sulle terved ja tugevad küüned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles