Video: linnalapsed said võimaluse tutvuda maaeluga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egle Loor

Sel nädalal kutsus Harjumaal asuv Kiltsimäe mahetalu lapsi tutvuma maaelu ja talupidamisega.

Linnalapsed puutuvad aina vähem kokku eheda maaeluga ning on hea, kui neil avaneb võimalus oma silmaga lähedalt sigu-kanu näha. «Lapsed on väga uudishimulikud ja tahavad oma silmaga näha, kuidas korjatakse mune või milliseid köögivilju saab supi sisse panna. See avardab silmaringi ja aitab neil paremini mõista, kuidas toidukaup tegelikult poelettidele jõuab,» räägib Rimi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Andrija Lilleoja.

Kiltsimäe mahetalu peremehe Margus Lille sõnul olid lapsed talus ringi liikudes elevil. «Kõige rohkem pakkusid muidugi huvi taluloomad, -linnud. Eriti meeldis neile kanu, hanesid ja vabajooksuparte toita. Tagasihoidlikumad viskasid teri maha, mõni julgem aga proovis ka käest sööta,» rääkis Lille. Talu peremees on nõus, et maaeluga tutvumine õpetab lapsi toidust lugu pidama. «Lapsed saavad ise kogeda ja näha, et talus ei saa töö kunagi otsa ning loomade talitamine ja põllupidamine nõuab suurt hoolt ja vaeva,» ütles Lille.

Rimi korraldab koostöös Kiltsimäe mahetaluga ekskursioone juba teist aastat. Kahe aasta jooksul on ekskursioonidel osalenud üle 300 lapse ja vanema.

Vaata toredat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles