Seitse valikut, mida võid elu lõpus kahetseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika autor Brendon Burchard on öelnud: «Oma elu lõpus küsime: kas me elasime? Kas me armastasime? Kas me olime olulised?» Rasketel hetkedel hakkame mõtlema, kas meie elu on midagi väärt või kas peaksime midagi muutma, sest kõige hullem on elu, mis on täis kahetsust.

Huff Post pani kirja seitse otsust ja valikut, mida võime elu lõpus kahetseda.

Sa ei elanud tõeliselt

Sageli laseme kahtlustel ja hirmul end tagasi hoida ning jätame tegemata kõige imelisemad asjad elus. Meil kõigil on palju asju, mida me teha tahaks, kuid ometi ei tee. Tõeliselt elamine ei tähenda, et peaksid iga päev käima langevarjuga hüppamas. See tähendab, et sa ei hoia end tagasi ja julged oma unelmate poole liikuda. Sa ignoreerid kahtlusi ja lood omale elu, mis sulle meeldib. Ja pole tähtis, mitu korda sa kukud, sa tõused alati püsti ja liigud edasi.

Sa ei järginud oma unistusi

Enamik inimesi kulutab 40-60 tundi nädalast töötamisele. Kui kulutad tööle nii palju aega, siis hakkab see su elu kahtlemata mõjutama. Kui su töö teeb sind õnnetuks, siis mõjutab see ka kõiki teisi asju su elus. Meie ümber on tohutult võimalusi ja inimesed teevad just nüüd ja praegu oma unelmaid teoks. See pole lihtne ja sellele kulub kahtlemata aega, kuid asi on seda väärt.

Kogusid kokku liiga palju asju

Me liigume läbi elu, soetades ja hoides oma asju ning harva raatsime midagi välja visata. Tegelikult tuleks järgida põhimõtet, et kui sa pole teatud asju juba aasta aega kasutanud, siis sul pole neid vaja. Asjad kogunevad kokku ja tekitavad meile stressi. Elu lõpus sa ei mäletagi pooli oma asjadest, aga sa mäletad imelisi kogemusi.

Lasid armukadedusel endast võitu saada

Kahjuks kuulub armukadedus inimloomuse juurde, kuid me saame ise valida, kuidas me armukadedusega toime tuleme. Kui sa pole võimeline seda kontrollima, siis võib juhtuda, et sul on seetõttu elu lõpus palju kahetsusi. Ole oma elu eest tänulik. Ole tänulik, et sa saad elada. Sul ei pruugi olla niivõrd palju asju, raha või kogemusi kui mõnel teisel, aga see ei tohiks takistada sind elamast. 

Võrdlesid end pidevalt teistega

Tänu Facebookile ja paljudele teistele sotsiaalvõrgustikele kuulub meie elu juurde kindlasti teiste jälgimine. Enda võrdlemine teistega viib aga ainult kibestumise ja pettumusteni. Sinu teekond on sinu teekond ja seda pole mõtet teistega võrrelda. Tee oma elu muudatusi siis, kui sina selleks valmis oled.

Lasid negatiivsetel inimestel end tagasi hoida

Kui meie elus toimuvad mingid muutused, siis tahame suure elevusega oma sõpradele ja perele sellest rääkida. Mõnikord pole nemad sama elevil kui meie ja vahel võib juhtuda, et nad suhtuvad meie elumuutustesse sootuks negatiivselt. Kui tahad elus edasi liikuda, hoia negatiivsetest inimestest eemale. Negatiivsed inimesed pole endaga rahul ja võivad sinu progressi mürgitada. Nad mõjuvad niivõrd veenvalt, et sa hakkad neid uskuma ja annad alla. Vabane negatiivsetest inimestest ja oled tunduvalt õnnelikum.

Lükkasid asju sageli edasi

Me mõtleme sageli, et meil on piisavalt aega erinevate asjadega tegelemiseks. Tegelikult ei saa me olla kindlad, kas me üldse homset päeva näeme. Iga päev on kingitus ja me peaksime elama nii, et iga päev võib olla meie viimane. Ära lükka asju homsesse, sest homset ei pruugigi tulla. Alusta sellega täna ja homme oled juba oma eesmärkidele lähemal. Alusta täna ja sa ei kahetse elu lõpus midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles