Puuviljad, mis aitavad kõhukinnisuse vastu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik inimesed on kunagi tundnud kõhukinnisuse ebameeldivaid tunnuseid: puhitustunne, alakõhukrambid ja kõhuvalud. Selle puhul tasub süüa toite, mis leevendavad neid probleeme.

Puuviljad on kergesti seeditavad toiduained, mis sisaldavad palju kiudaineid ja leevendavad kõhukinnisust, kirjutab healthmeup.com. Kõhuprobleemide lahendamiseks tasub süüa järgnevaid puuvilju:

  • Kuivatatud puuviljad – Kuivatatud puuviljad nagu kuivatatud ploomid, datlid, viigimarjad, aprikoosid ja rosinad on head kiudainete allikad. Kuivatatud mustad ploomid sisaldavad lisaks suurtes kogustes kiudainetele ka sorbitooli, mis toimib loodusliku lahtistina.
     
  • Õunad – Õunad, eriti nende koor, sisaldavad palju kiudaineid, mis leevendavad kõhukinnisust.
     
  • Ploomid – Need luuviljad aitavad samuti kõhulahtisuse vastu.
     
  • Pirnid – Nagu ka õuntel, sisaldab pirni koor samuti väga palju kiudaineid. Selle puuvilja söömine parandab sinu seedimist.
     
  • Marjad – Maasikad, mustsõstrad ja vaarikad sisaldavad palju kiudaineid, mis leevendavad kõhukinnisust. Need marjad sisaldavad ka vähe kaloreid ja on igati tervislikud.
     
  • Banaanid – Banaanid on samuti head puuviljad mõõduka kõhukinnisuse puhul. Tuleb aga süüa ainult küpseid banaane, sest toored banaanid võivad olukorda veelgi hullemaks teha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles