Viis lubadust, mida iga päev endale seadma peaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga päev võtame me endale teatud kohustusi. Mõne lihtsa lubaduse seadmine ja nende täitmine võib suure määral suurendada sinu õnnetunnet.

The Huffington Post soovitab seada endale igaks päevaks viis järgnevat lubadust:
 

1) Ma märkan enda ümber ilusaid asju
Väga lihtne on leida halbu asju oma päeva ja elu juures. Tänulikkuse harjutamine negatiivsest hoolimata  tekitab sinus rahulolutunnet. Kui sa märkad enda ümber häid asju ja oled nende eest tänulik, siis muutub sinu ellusuhtumine ja tuju palju paremaks. Kui lubad endale, et oled positiivne ja märkad oma päevas ilusaid asju, siis muutud sa kindlasti rõõmsamaks.

2) Ma kuulan oma keha ja vaimu pingelistes olukordades
Kui midagi on valesti, siis meie keha annab sellest meile tavaliselt varem märku kui vaim. Oluline on panna tähele stressisümptomeid, nii füüsilisi kui ka vaimseid. Näiteks kui sul on pidevad kõhuvalud, valulikud lihased või näed õudusunenägusid, siis võib see olla hoiatav märk, et kõik ei ole päris korras.

3) Ma naeratan täna vähemalt ühele võõrale
Sõbralikult naeratamine ei ole kõigest hea žest – see suurendab sinu heaolu suurel määral. Uuringud on näidanud, et võõrastele inimestele naeratades tekib ühtekuuluvustunne ümbritsevaga ja sinu tuju paraneb. Lisaks muudad sa ka kellegi teise päeva paremaks.

4) Ma olen enda vastu lahke
Sa väärid ainult kõige paremat ja selleks pead sa eelkõige ise hindama oma välimust ja võimeid. Uuringud on näidanud, et enesearmastus on õnneliku elu üks kõige olulisemaid komponente. Sisenda endale häid asju ja õpi ennast iga päev aina rohkem armastama.

5) Ma annan endast parima
Tihti kipuvad inimesed ennast liialt kritiseerima. Luba endale, et sa annad endast kõikide tegevuste juures parima ja oled enda üle uhke. Ära lase liigsel kriitikal oma tuju ja enesetunnet langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles