Kas beebipillide võtmine vähendab võimalust tulevikus rasestuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest. Foto: SCANPIX

Kas pikaajaline beebipillide tarbimine võib vähendada võimalust tulevikus lapsi saada? Küsimusele vastab foxnews.com-i vahendusel dr Manny Alvarez.

Hea uudis on see, et antibeebipillide võtmine pika perioodi vältel ei vähenda võimalust, et naine võib tulevikus rasedaks jääda.

Beebipillid koosnevad hormoonidest, mis takistavad ovulatsiooni ja muudavad emakakaela lima paksemaks, et sperma ei pääseks munarakkudele ligi. Kui naine lõpetab beebipillide võtmise, väljutatakse lisahormoonid kehast tavaliselt paari päeva kuni nädala jooksul. Ilma lisahormoonideta peaks menstruaaltsükkel umbes kolme kuu jooksul normaliseeruma.

2010. aastal tehti kindlaks, et hinnanguliselt 100 miljonit naist üle maailma tarvitab suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid. See on üks kõige põhjalikumalt testitud ravimeid ja mõned uuringud on lausa näidanud, et pikaajaline beebipillide tarbimine võib rasestumist lihtsamaks muuta.

Teadusajakirjas Human Reproduction avaldatud uuringust selgus, et naised, kes olid enam kui viis aastat beebipille võtnud, rasestusid tõenäolisemalt kuue kuu kuni kümne aasta jooksul võrreldes nende naistega, kes polnud kunagi beebipille võtnud. 

Naised peaksid meeles pidama, et pole vahet, kas nad on tarbinud beebipille paar kuud või mitu aastat. Kui lõpetada pillide võtmine, peaks keha taas normaalselt toimima. 

Lisaküsimuste puhul tasuks pöörduda oma naistearsti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles