Marilyn Jurman sai ekstreemsel rattamatkal valgustava kogemuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Jurman.
Marilyn Jurman. Foto: Aivar Kullamaa

Marilyn Jurman (28) räägib ajakirjale Naised oma kolm nädalat kestnud rattamatkast Euroopas.

1500-kilomeetrine rattamatk tähendas Marilyni jaoks kolme nädalat telkimist, üksikuid pesemisvõimalusi ja võitlust vastutuulega. Reis kujunes naise jaoks äärmiselt valgustavaks: «Kohati on väga raske, aga hakkad uue pilguga hindama seda, mis sul on olemas ja mis sulle antud,» selgitab ta. «Kui sul on elus asjad halvasti, ei pane sa pisikesi halbu asju tähele, vaid paned tähele pisikesi häid asju. Kui sul on elus aga kõik hästi, märkad iga väikest negatiivset asja.»

Ratturite teekond kulges Rootsist Hollandisse. Eesmärk oli läbida iga päev rattaga sada kilomeetrit või kuni mõne sobiva telkimispaigani. Ekstreemsel teekonnal jäid Marilynil kõik kondid terveks ja pääses vaid sinikatega, kuigi kukkus paar korda. «Nüüd hiljem olen mõelnud, et tegelikult oleks võinud ikka igasuguseid asju juhtuda, aga ei juhtunud,» mõtiskleb naine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles