Rooma krevetisalat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Suvikõrvitsad, värske roheline, tomatid ja teisedki viljad, millega suvi meid õnnistab, pakuvad lõputuid varieerimisvõimalusi. Siin on mõned retseptid, mis peaksid keele alla viima igaühel, kirjutab ajakiri Sensa.

Rooma krevetisalat

(kaks portsjonit)

  • 450 g tomateid
  • 200 g värskeid krevette
  • 1 avokaado (umbes 200 g)
  • 50 g rohelist peasalatit
  • 50 g endiiviasigurit
  • 2 sl oliiviõli
  • soola

Salatikaste:

  • 0,5 dl külmpressitud oliiviõli (extra virgin)
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1/2 tl ülipeeneks hakitud ingverit
  • 1 sl vett
  • 1 sl valget miso’t

Pese tomatid, viiluta ja riputa neile soola. Pese krevetid ja eemalda pead sabadest. Keeda krevetisabasid pooles liitris vees umbes kaks minutit. Kurna ja lase jahtuda, seejärel eemalda koorik. Aseta puhastatud krevetisabad pannile ja prae kergelt oliiviõlis mõlemalt poolt umbes kahe minuti jooksul.

Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese ja haki salat. Säti tomativiilud, praetud krevetid, avokaadokuubikud ja salat taldrikule. Sega eraldi anumas salatikastme koostisained ja vala segu salatile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles