Kuidas leevendada kaelavalu kodustes tingimustes?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Istuv eluviis, halb rüht, valel madratsil magamine ja valesti treenimine võib kaasa tuua kaelapiirkonnas pingeid ja valusid. Kuna kael on ühenduses sinu õlgade ja peaga, siis võib selle valu häirida suurel määral sinu igapäevaseid tegevusi.

Nelja moodust, kuidas leevendada kaelavalu kodustes tingimustes, vahendab healthmeup.com:

Pane külma peale
Kaela peale jää panemine aitab vähendada põletikku. Pane purustatud jää rätiku sisse ja aseta see oma kaela peale korraga 15 minutiks. Korda seda tegevust kaks või kolm korda päevas. Veendu, et sa ei pane jääd otse naha peale ilma rätikuta.

Soojenda seda
Kuumapadja , kuuma rätiku või kuuma pudeli asetamine kaela peale parandab vereringet ja vähendab kangust. Kasuta soojendamist nii palju, kui sa seda taluda suudad. Kuid ära pinguta üle!

Veeteraapia
See on lihtne kodune vahend kaelavalu leevendamiseks, mida saab teha kodus duši all. Dušist tulev vee surve aitab vähendada valu ja kangust kaelal. Seisa duši all niimoodi, et soe vesi langeks valusale piirkonnale kolm kuni neli minutit. Siis reguleeri vesi 30 kuni 60 sekundiks külmaks. Korda seda tegevust kuni tunned teatud leevendust. Soe vesi parandab vereringet ja külm vesi vähendab põletikku ning leevendab valu.

Epsomi soola vann
Epsomi sool on väga tõhus vahend lihaste lõdvestamiseks ja valu leevendamiseks. See sisaldab magneesiumsulfaati, mis rahustab keha. Lisa kaks dl epsomi soola sooja vette ning leota oma keha, eriti kaela, selles vees 20 minutit. Korda seda tegevust igapäevaselt kuni valu leeveneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles