Levinud vead, mida inimesed turul käies teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel tasub värskete puu- ja juurviljade nimel külastada oma kohalikku turgu. Kui tahad saada kõige värskemaid tooteid parima hinnaga, siis tuleb järgida teatuid põhimõtteid.

Kui sa pole harjunud turul käima, siis Women's Health Magazine toob välja vead, mida sa alguses teha võid:

Sa lähed sinna liiga hilja päeval
Kõige värskem valik on turul hommikuti, enne kui tuleb palju inimesi, kes parimad palad endaga kaasa viivad. Isegi kui turul ei käi palju rahvast, siis värsked tooted, mis pole säilitusainete ja pestitsiididega koos, näevad päeva lõpus räsitumad välja – see on aga täiesti loomulik. Oleneb turust, kuid enne 12 päeval tasub tavaliselt sinna jõuda.

Sa eeldad, et kõik on töötlemata ja kohalik
Turul näeb kõik väga tervislik välja, aga see ei tähenda, et kõik asjad seal on kohaliku päritoluga ja orgaanilised. Kui need tingimused on sulle olulised, siis tasub müüjatelt konkreetselt küsida müüdavate toodete kohta.

Sa ei tea, et hinnad ei ole alati kindlaks määratud
Mõnikord teevad turumüüjad allahindlusi – näiteks nad alandavad pärastlõunal hindu alla või nad on avatud tingimisele. Kui sul on piiratud eelarve, siis tasub müüjale teha endale sobiv pakkumine.

Sa ei käi ringi
Enamikel turgudel on palju müüjaid, kes müüvad samu tooteid. Seega tasub ringi käia ja tutvuda erinevate müüjate poolt pakutava valikuga. Mõnes kohas võivad näiteks värsked tooted olla odavamad ja paremini kasvatatud.

Sa ei võta enda kotti kaasa
Müüjad panevad oma tooted tavaliselt plastikkottidesse, kuid mitme nende tassimine on tüütu. Lisaks võivad värsked tooted suvel kõigest poole tunniga plastikkotis olles kahjustada saada. Seega tasub kaasa võtta enda riidest kott, mis kaitseb neid päikese ja kuumuse eest. Kui väljas on väga soe, siis tasub kaasa võtta lausa jahutusega termokott.

Sa unustad peale puu- ja juurviljade teised tooted
Enamik inimesi läheb turule värskete puu- ja juurviljade ning marjade pärast. Kuid enamikel turgudel müüakse ka mune, liha, pagaritooteid, taimi, lilli ja muid tooteid. Seega tasub tutvuda ka nende valikuga.

Sa ei võta sularaha välja
Enne turule minekut tasub alati käia läbi sularahaautomaadi juurest, sest enamike müüjate käest saab ainult sularahas asju osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles