Viis asja elus, mida ei tasuks ajaliselt planeerida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele naistele meeldib pidada ajakava või nimekirja asjadest, mis peavad enne teatud vanuseni jõudmist tehtud olema. Kuigi teatud eesmärkide püstitamine elus on oluline, siis nende planeerimisega ei tasu üle pingutada.

Oluline on mõista, et me ei saa kõiki asju oma elus täielikult kontrollida ja planeerida, kirjutab Women's Health Magazine. Viis asja, mida ei tasuks elus ajaliselt planeerida:

1) Abiellumine
Tänapäeval võib tunduda, et oma armuelu üle kontrolli saavutada on väga raske – kuid tegelikult on see normaalne. Kui sa võtad mingi inimesega abiellumise oma plaani, siis võid sa asju hakata nägema läbi roosade prillide, sest sa arvad, et sul on sobiv aeg leida omale kaaslane terveks eluks. See võib aga viia selleni, et abiellud vale mehega, sest oled oma plaanis niivõrd kinni. Ära tee kompromisse ainult selle nimel, et saaksid kellegagi abieluvandeid jagada.

2) Lapse saamine
Alati tasub mõelda, kas ja millal sa last tahad saada, kuid tegelikult ei ole meil selle eesmärgi üle täielikku kontrolli. Kui sa planeerid väga täpselt, millal sa rasedaks võiksid jääda, siis see ainult tekitab sinus stressi, mis mõjub sinu viljakusele negatiivselt.

3) Karjääriredelil tõusmine
Palgatõusud ja ametikõrgendused sõltuvad suurel määral välistest faktoritest ja neid ei saa enamasti planeerida. Selle soovi korral tasub näidata tööl ennast parimast küljest ja üritada väliseid tegureid enda kasuks mõjutada. Kuid üldjuhul tuleb leppida tõsiasjaga, et see juhtub siis kui juhtub.

4) Oma kire leidmine
Kõik inimesed tahavad oma elule tähendust leida ja seda tahetakse leida päevapealt. Hea on olla ambitsioonikas, aga võimatu on kõige tähtsamaid asju elus välja selgitada teatud ajakava järgi. Seega ära survesta ennast teatud ajaks oma elus kirge leidma – sa oled löödud, kui seda ei peaks juhtuma sinu poolt määratud ajaks. Ära keskendu niivõrd eesmärgile, vaid tegevustele, millega võid oma elu mõtet avastada.

5) Teatud vanuse eesmärkide püstitamine
Inimesed planeerivad tihti näiteks, et 35. eluaastaks peab neil olema teatud arv lapsi ja teatud eesmärgid täidetud. Tasub teha nimekiri, mida elu jooksul teha tahad, aga ei saa planeerida, millal ja kuidas sa neid asju teed. See võib ainult tekitada stressi, kui sa oma ajaplaanist kinni ei pea. Ela hetkes ning võta olevikust viimast. Mõned head kogemused ja saavutused tulevad elus juhuslikult ja ootamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles