Kavalad toidupoes käimise harjumused, millega langetad kaalu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu toidukorvi satuvad liiga tihti ebatervislikud snäkid ja langed kiusatuste ohvriks? Seda on võimalik oma toidupoes käimise harjumusi muutes parandada.

The Huffington Post toob välja viis kavalat harjumust, mida järgides langetad ka kaalu:

1) Maksa sularahas
Paber või plastik? Kui tegemist on toiduainete ostmisega, siis tasub kasutada sularaha. Cornelli ülikoolis tehti uuring, kus uuriti seost maksmisviisi ja toiduainete ostmise vahel. Kui uuringus osalejad kasutasid toidpoes panga- või krediitkaarti, siis ostsid nad rohkem ebatervislikumaid toite kui sularahaga makstes. Sularahaga ostes mõtlevad inimesed rohkem oma toiduvaliku läbi, sest on rohkem vaja arvestada eelarvega.  Seega on vähem implusiivseid ebatervislikke oste rämpstoidu näol.

2) Kasuta toidupoes käies käru
Võib arvata, et korv on parem kui käru, sest see on väiksem ja sinna mahub vähem toitu. Kuid uuringu järgi on asi hoopis vastupidi: korviga poes käies inimesed ostavad suurema tõenäosusega rämpstoitu kui need, kes panevad asju kärusse. Korvi tassimine tekitab pinget ja sul tekib rohkem impulsiivseid soove. Korviga poes käivad inimesed ostavad lausa kuus korda rohkem ebatervisilikku toitu!

3) Kuula muusikat
See kõlab küll ebasotsiaalselt, aga poes tasub käia kõrvaklapid peas, et vältida ebavajalike asjade ostmist. Põhjus on huvitav: enamasti mängitakse poodides meelega aeglast ja rahulikku muusikat, et vältida lahkumist. Seega tasub vähem poes veetmiseks ja vähem asjade ostmiseks kuulata veidi hoogsamat muusikat.

4) Söö enne toidupoodi minekut
Kui sa oled näljane, siis sa tõenäoliselt ei tee kõige ratsionaalsemaid ja tervislikumaid valikuid. Seega on koriseva kõhuga toidupoodi minna halb mõte.

5) Enne allahindlustega kaasa minemist mõtle hoolega läbi
Allahindlustega võid säästa küll mõned eurod, kuid need võivad tuua sulle paar lisakilo. Tee enne poodi minekut toidunimekiri ja ära osta neid asju, mida sul hetkel vaja ei lähe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles