Neli märki, et vajad alkoholist puhkust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on grillipidude, piknikute ja muusikafestivalide hooaeg. See toob tihti kaasa ka rasvasemad toidud ja alkohoolsed joogid.

Väga tihti alkoholi tarbimine võib mõjutada oluliselt sinu tervist ja heaolutunnet, kirjutab Women's Health Magazine. Kui oled märganud mõnd järgnevat tunnust, siis on aeg  veidi piiri pidada:

1) Sul on tekkinud uus «päästerõngas» ümber keskkoha

On juba teada tõsiasi, et alkohol sisaldab palju kaloreid. Kuid lisaks sellele kaovad tihti ära ka ratsionaalne mõtlemine ja sinu sisemised piirangud, mis võivad viia rämpstoidu söömiseni. Nendest tulenevad lisakilod kogunevad enamasti kõhurasvaks.

2) Väsimus

Alkohol vähendab suurel määral B12 vitamiini toimet. Selle puudus toob kaasa väsimuse ja uimasuse.

3) Juuste ja küünte lõhenemine

Alkoholil on keha kuivatav toime, mis võib muuta sinu juukseotsad ja küüned hapraks; mõlematel on vaja piisavalt vett, et olla terved ja tugevad.

4) Tujumuutused

Kui su keha üritab alkoholi väljutada, võib see kaasa tuua ärevust, närvilisust ja ärrituvust. On aeg läbi viia puhastuskuur!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles