Harjumused, mis kahjustavad kõige rohkem naiste tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on väga tundlikud oma välimuse suhtes. Nad võivad erinevate dieetidega ja treeningutega end piinata, et oma välimust paremaks muuta, kuid võib juhtuda, et selle protsessi käigus kannatab nende tervis.

Healthmeup.com tõi välja viis levinud harjumust, mis naiste tervist kõige rohkem kahjustavad.

Naised kannavad liiga tihti kõrgeid kingi

Aeg-ajalt kontsakingade kandmine ei tee jalgadele veel liiga, aga iga päev kõrgete kingadega käimine avaldab liigestele suurt survet. See viib mitmete tervisehädadeni, alates artriidist ja moondunud varvastest kuni seljavalu ning jalavigastusteni. Vali käimiseks madalama kontsaga kingi või ürita kontsakingi võimalikult harva kanda.

Naised kannavad vales suuruses rinnahoidjat

On kindlaks tehtud, et enamik naisi kannab vales suuruses rinnahoidjat terve oma elu. Vales suuruses rinnahoidja mõjutab seda, kuidas erinevad rõivaesemed sulle sobivad ning liiga väike või suur rinnahoidja võib tekitada ka rühiprobleeme ja nahaärritust. Iga naine peaks aeg-ajalt laskma oma rinnahoidja suurust kontrollida.

Naised kipuvad emotsioonide ajel sööma

Kuigi nii naised kui ka mehed valivad toitusid sageli emotsioonidest lähtuvalt, on teaduslikult tõestatud, et kui naised on väga emotsionaalsed, eelistavad nad rohkem ebatervislikke asju süüa. Emotsionaalne söömine mõjutab vööümbermõõtu ja on seotud meeleoluhäirete ning depressiooniga.

Naised ei võta enne magama minekut meiki maha

Kui tihti on juhtunud, et tuled väsinuna peolt koju ja unustad meigi maha võtmata? Meigiga magades kogunevad mustus ja rasu nahapooridesse ning ummistavad neid. Ripsmetuši ja lauvärviga magamine ärritab ka silmi.

Naised ei maga piisavalt kaua

Võib-olla oled õhtuti kaua üleval, et tööülesandeid lõpetada, kuid tea, et vähene uni on seotud paljude terviseprobleemidega (südamehaigused, stress, depressioon) ja põhjustab ka ülesöömist. Samuti võivad unepuudusest välja kujuneda tõsised unehäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles