Valed, mida naised meestele suhte alguses räägivad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned inimesed kipuvad oma CVs veidike valetama, et võimalikule tööandjale muljet avaldada. Ent osadel naistel on kombeks ka esimestel kohtingutel meestele veidike luisata, et mehele paremat muljet jätta.

Men's Health toob mõned näited sellest, mille kohta naised meestele suhte alguses kõige rohkem valetavad.

1. «Mulle tohutult meeldib sport!»

Leidub naisi, kes on tõepoolest suured spordifäänid, kuid suurem osa naisi ei suhtu sporti eriti kirglikult. Naine võib küll sinuga teleri ees istuda ja mõnda spordiala vaadata, kuid tegelikult tahaks ta olla kusagil mujal ja teha midagi teistsugust. Käitumisteadlane ja kohtinguekspert Christie Hartman ütles, et mõned naised usuvad, et mehe tähelepanu köitmiseks peavad nad näitama, et armastavad samu asju kui mehed. See pole tõsi. Kuigi suhtes on oluline teineteise huvisid toetada, võib see pikas perspektiivis probleeme tekitada, kui naine pidevalt sinuga koos vastumeelselt sporti vaatab.

Kuidas käituda? Ära tee sellest suurt probleemi. Hartmani sõnul võiks naisele lihtsalt öelda, et see on okei, kui ta ei taha sinuga sporti vaadata.

2. «Mulle meeldib iseseisev olla.»

Iga naine hindab oma vabadust, aga sageli võib juhtuda, et naised teesklevad, et neile meeldib asju aeglaselt võtta vaid seetõttu, et mitte meeleheitlikku muljet jätta. Kliiniline psühholoog Barbara Greenberg sõnas, et kui naistele anda liiga palju hingamisruumi, siis võib neile jääda mulje, et nendega ei tegeleta. Põhimõtteliselt tähendab see, et kui naine lubab sul sõpradega välja minna, siis ära imesta, kui ta pärast on su peale pahane. 

Kuidas käituda? Anna talle märku, et ta meeldib sulle. Mida kindlamalt saab naine tugineda teievahelisele sidemele, seda suurem on tõenäosus, et naine ütleb sulle ise, mida ta teie suhtelt ootab. Saada talle näiteks sõnum, et sa mõtled temale või too talle poest tema lemmikmaiust, mis näitab talle, et sa paned tema juttu tähele.

3. «Ma olen alati valmis seksima.»

Suhte alguses ei suuda naine mehest käsi eemale hoida, kuid ajapikku esialgne kirg taandub. Greenbergi sõnul on naised väga teadlikult sellest, et kui suhtest puudub seks, siis võib see meest sügavalt solvata või muudmoodi negatiivselt mõjuda. Kuid kohustuslik seks ei pane naist orgasmi saama ega muuda teievahelist sidet tugevamaks.

Kuidas käituda? Kui sa pole kindel, kas naine on valmis seksima, siis tasuks sellesse teemasse ettevaatlikult suhtuda. Oluline on naisele teada anda, et kui ta sel õhtul keeldub seksist, siis sellest pole midagi halba, sa ei keera talle sega ega jää vihaselt magama.

4. «On tore, et sul on nii palju naissoost sõpru.»

Teoorias meeldivad naistele mehed, kel on naissoost sõpru, sest need mehed mõistavad naisi reeglina paremini. Kuid reaalsuses võivad sõprussuhted teiste naistega palju armukadedust tekitada. Kui me kellestki tõeliselt hoolime, siis on normaalne, et võime aeg-ajalt ka armukadedust tunda.

Kuidas käituda? Sa ei pea oma naissoost sõpradest loobuma. Ütle naisele, et mõnikord muutud ka sina armukadedaks, näiteks siis, kui naine käib kolleegidega väljas või flirdib kergelt baaris mõne võõra mehega. Sel viisil on naisel lihtsam mõista, et armukadedus on täiesti normaalne emotsioon. 

5. «Mul on kõik korras.»

Selle lausega üritavad naised tavaliselt varjata seda, et nad on millegipärast endast väljas. «Mõnikord võib olla lihtsam öelda, et kõik on korras, kui tõtt rääkida, sest naine teab, et tõde võib muuta mehe vihaseks. Või arvab naine, et mees ei mõista tema muret,» selgitas Hartman. Kuid oma tunnete varjamine, ka siis, kui need pole eriti loogilised, võib aja jooksul rohkem kahju kui kasu tuua. Ja kui sa ei reageeri naise «mul on kõik korras» väitele, siis võid suures jamas olla.

Kuidas käituda? Selle asemel, et küsida naiselt «mis viga?», ütle hoopis «ma näen, et sa oled endast väljas. Räägi mulle, milles asi.» See näitab, et sa oled valmis teda kuulama. Hartman soovitab aeg-ajalt lasta naisel oma tundeid jagada ja mehed peaksid meeles pidama, et nende ülesandeks pole kõiki naiste probleeme lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles