Suvi on endiselt kõige populaarsem aeg abiellumiseks

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kase sõnul on suvekuudel, mille hulka amet arvestab ka septembri, kõik nädalalõpu kuupäevad abiellumiseks väga populaarsed.

«Reedel ja laupäeval abiellub Tallinna perekonnaseisuametis keskmiselt 25 kuni 28 noorpaari ühes  päevas,» ütles Kask.

Sageli sõlmitakse suvekuudel abielusid ka pühapäeval  ja esmaspäeval, mis tähendab, et perekonnaseisuamet töötab suvekuudel mõnikord lausa seitse päeva nädalas.  

«Koormus on äärmiselt suur ja oleme püüdnud leida kõigi soovijate jaoks sobiliku aja ja võimaluse,» kommenteeris Kask perekonnaseisuameti suvist tööd.

Hoolimata sellest, et suvel abiellub palju paare, ei saa väita, et selles midagi ebatavalist oleks. Kase sõnul on suvi alati abiellumiseks populaarne aeg olnud ja see ei mõjuta üldist abiellujate hulka. 

«Tallinna perekonnaseisuametis on abiellujate arv enam-vähem juba kümme aastat olnud keskmiselt 2500 abielu aastas,» täpsustas ta. «Nendest pooled registreeritakse suvel ja teine pool jääb teiste kuude kanda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles