Naise kehakaal ei mõjuta SOS-pilli tõhusust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa meditsiiniagentuur (EMA) teatas eile, et SOS-pilli võivad kasutada kõik naised, hoolimata sellest, kui palju nad kaaluvad.

Eelnevalt olid mõned uuringud näidanud, et SOS-pilli mõju võib sõltuda naise kehakaalust ja et üle 75 kilogrammi kaaluvate naiste puhul ei pruugi SOS-pill niivõrd tõhus olla, kirjutab foxnews.com.

Nüüd on eksperdid jõudnud arvamusele, et pilli kasutegurid kaaluvad üles riski, et pill ei pruugi tõhusalt toimida. EMA viis läbi mitmeid kliinilisi uuringuid. Osa neist näitas, et suurema kehakaaluga naiste puhul ei pruugi SOS-pillist abi olla, kuid rohkem oli neid uuringuid, mis antud väidet ei kinnitanud. 

EMA otsustas, et puuduvad kindlad tõendid selle kohta, et SOS-pilli tõhusus sõltub naise kehakaalust.

«Naistel peaks olema kindlustunnet andev teadmine, et hoolimata nende kehakaalust leidub apteegis vahendeid, mis aitavad soovimatut rasedust vältida,» sõnas Sarah Branch Ühendkuningriigi ravimeid ja tervishoiutooteid reguleerivast agentuurist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles