Viis halba harjumust, mis kiirendavad vananemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned inimesed näevad palju nooremad välja kui nad tegelikult on. Vananemine on loomulik osa elust, aga selle kiirus oleneb suurel määral sinu igapäevastest harjumustest. 

Vananemise aeglustamiseks saab teha mitmeid muudatusi oma eluviisis, kirjutab Healthmeup.com. Viis halba harjumust, mis kiirendavad vananemisprotsessi:
 

1) Seebi kasutamine – Sinu näonahal on loomulik kaitsekiht, mis kaitseb nahka väliste kahjustuste eest. Kui sa kasutad näo puhastamiseks tavalist leeliselist seepi, siis see kuivatab sinu näonahka ja eemaldab loomuliku kaitsekihi. Kuiv nahk on rohkem vastuvõtlik kortsudele ja teistele vananemismärkidele. Tavalise seebi asemel kasuta võimalikult looduslikku näopuhastusvahendit.

2) Ebatervislik toitumine – Liiga palju töödeldud toitude ja kahjulike rasvade söömine jätab märgi nii sinu vöökohale kui ka näonahale. Looduse annid nagu juurviljad ja puuviljad sisaldavad toitaineid ja antioksüdante, mis on kasulikud sinu nahale, lihastele ja kehale. Ilma nendeta ei ole sinu nahk nii elujõuline ja kahjustub kiiremini.

3) Unepuudus – Öösel liiga vähene magamine suurendab sinu tõenäosust kannatada terviseprobleemide all, nagu ülekaalulisus ja südamehaigused. Unepuudus mõjutab kõikide sinu organite tööd, sealhulgas ka naha, mis on inimese kõige ulatuslikum organ.

4) Päikesekaitsevahendite mittekasutamine – Päikesest saadav UV-kiirgus põhjustab kollageeni ja elastsete kudede hävimist, mis muudab naha vastuvõtlikumaks kortsudele. Päikesekreemi kasutades saab oma nahka kaitsta kahjuliku kiirguse eest.

5) Trenni vahelejätmine – Treenimine reguleerib sinu keha vereringet. Lisaks tugevdab see sinu lihaseid, mis aitab vältida naha lõtvumist. Regulaarne trenn aitab sul säilitada oma kehakaalu ja hoiab sind vormis, tänu millele sa näed noorem ja parem välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles