Miks võib suvi olla kõige stressirohkem aastaaeg?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel enamik inimesi puhkab, kuid uuringu järgi võib soojem ilm suurendada stressi. 

Hiljutise uuringu järgi tunneb 40 protsenti ameeriklastest suvekuudel rohkem stressi kui mõnel teisel aastaajal, kirjutab Women’s Health Magazine. Tundub küll veider, aga sellel on ka teatud põhjused:
 

  • Me magame suvel vähem – Kolmandik küsitlejatest väitsid, et saavad suvel vähem kvaliteetset und kui muidu. Selle peamiseks põhjuseks on kuumus: 88 protsenti inimestest eelistab magada jahedama temperatuuriga toas ning suvel on raske end voodis hästi tunda. Unepuudus ja ebakvaliteetne uni võib põhjustada omakorda stressi.
     
  • Meil on kiirem elutempo – Suvel toimub palju üritusi ja väljasõite ning pooltel uuringus osalenud inimestel on suvel graafik väga tihe. Enamikel inimestel on nädalas vähemalt kolm üritust või plaani, millele kulub palju aega.
     
  • Me planeerime puhkust – Paljud inimesed tahavad suvel kas minna pere või sõpradega kuhugi puhkusele. Kuigi puhkus võib mõjuda väga lõõgastavalt, siis selle planeerimine võib olla väga tüütu ja tekitada stressi. Tuleb arvestada paljude asjaoludega ning mõtlema kõik läbi, et väljasõit kulgeks sujuvalt ja ilma probleemideta. See võib aga tekitada stressi ja mõjuda kurnavalt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles