Neli probleemi, mis võivad suhtele kiirelt lõpu teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaaslase otsingul ja lennureisidel käimisel on vähemalt üks ühine tunnusjoon: mitte keegi ei liigu ringi ilma pagasita. Küsitlused on näidanud, et koguni seitse inimest kümnest on veendunud, et partneriga koos tulevad suhtesse ka teatud probleemid.

Men's Health pani meestele kirja neli kõige suuremat probleemi, mis võivad suhte lõpetada.

Probleem: naise eks jälitab teda

Võib-olla pole tegemist füüsilise jälitamisega, võib-olla jälgib mees naise tegemisi näiteks sotsiaalmeedias. Kas see häirib sind? Ära veel ühe või kahe postituse või e-kirja pärast endast välja mine. Ehk on nad lihtsalt headeks sõpradeks jäänud, selles pole ju midagi ohtlikku. Või on?

Seksuaalterapeut Brandy Engler ütles, et kui naine on tõepoolest edasi liikunud, siis ei lähe ta jalutama nostalgiaradadele. Pane tähele, kas naine igatseb midagi, mis on tema minevikku jäänud, kas ta saadab eksile sõnumeid või käib temaga kohvi joomas. Kui jah, siis äkki pole teie suhe niivõrd tõsine, kui siiani arvasid? 

Engler soovitab ka naise tähelepanu mujale tõmmata. «Mida rohkem on naise kalendris asju, mis tekitavad temas ootusärevust, seda vähem mõtleb ta möödunud asjadele,» sõnas ta. 

Vale liigutus on see, kui hakkad naist kohe süüdistama. See näitab, et oled ebakindel ja tunned end ohustatuna. Sel viisil jääb võitjaks naise eks.

Probleem: naine on iludus, kuid peab end inetuks

Kahjuks on see laialt levinud probleem: umbes 90 protsenti naistest pole oma välimusega rahul. Pikas perspektiivis võib see hakata mõjutama kõike, alates teie voodielust kuni emotsionaalse terviseni. 

Uuringud on näidanud, et naise suhtumist endasse mõjutab tugevalt see, kuidas tema sõbrannad oma kehadesse suhtuvad. Kas su naise sõbrannad on oma välimuse suhtes eriti kriitilised?

Kuidas käituda? Ole naisega aus ja ütle talle, kui väga sa armastad neid asju, mida tema enda juures vihkab (nt tema tedretähnid või suur sünnimärk seljal). Ära jää pikalt vaatama «ohutsoone» (nt naise kõhtu). Sinu kiitused võivad aidata naisel oma ebakindlustest üle saada.

Väldi kindlasti naise võrdlemist teistega, ka siis, kui tahad vaid head. See näitab, et sa jälgid teda aktiivselt ning see muudab naise vaid õnnetumaks.

Probleem: naine oli enne koos ühe sinu sõbraga

Tavaliselt tuleb siinkohal mängu armukadedus või veel hullem, mees hakkab naist kritiseerima. «Ära eelda, et naine on sama vooruslik kui sinu kallis ema. Ekside peale mõtlemine muudab sind vaid vihaseks ja ebakindlaks ning see võib suhtele lõpu teha,» ütles pereterapeut Paul Hokemeyer.

Usu või ära usu, aga tegelikult võib see olukord sinu kasuks olla: 19 protsenti abielupaaridest on tutvunud läbi sõprade. Ole naisega kohe alguses aus: kui tahad midagi enamat kui üheöösuhet, siis nii ütlegi. Anna talle suhte alguses märku, et võtad seda asja tõsiselt. 

Ürita vältida seda, et mõne vaidluse käigus heidad talle ette, et naine kunagi su sõbraga oli. Ära tekita naises süütunnet tema seksuaalsete valikute pärast, sest siis ei pea te koos kaua vastu.

Probleem: naine armastab alkoholi

Kui tihti juthub, et naine tarbib alkoholi ja selle tulemusel ilmneb tema negatiivsem külg? Pidev kange alkoholi tarbimine võib viidata tõsisematele probleemidele, millega naine ei taha silmitsi seista. Enamasti saab olukorda muuta vaid juhul, kui naine on ise valmis muutuma.

Kui suhted on enamasti rajatud usaldusele, siis teie suhte puhul ei pruugi vundament väga tugev olla. Ekspertide hinnangul oleks siinkohal hea aeg karmiks armastuseks: istu koos (kaine) naisega maha ja palu tal joomisele piirid seada. Too talle näiteid sellest, kuidas ta on sinu arvates alkoholiga liiale läinud. Kui naine pole valmis pudelist loobuma, siis on paras aeg see suhe lõpetada.

Ära eelda, et naine muutub iseenesest. Pohmell ei muuda teda karvavõrdki targemaks. «Suhte alguses kipuvad inimesed nägema positiivseid asju ja ignoreerivad ohumärke,» sõnas psühhoterapeut Vinita Mehta. «See on viga, mida ei tasu teha. Tee suu lahti, kui sulle midagi ei meeldi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles