Kasulikke nippe neile, kes otsivad tööd

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töötus võib paljudele masendavalt mõjuda. Kuna konkurents on tänapäeval suur, siis võib olla keeruline oma jalga ihaldatud tööandja ukse vahele saada. 

Kas sina tead, kuidas käituda, kui oled töö kaotanud? Kuidas hakata uuesti tööd otsima ja kuidas võimalikule tööandjale muljet avaldada? Female First pani kirja mõned head nipid, mis tulevad kindlasti kasuks kõigile neile, kes parajasti tööd otsivad.

  • Tee oma CV korda

CVs ei tohiks olla valeinfot ega kirjavigu, seega vaata oma CV enne tööandjale saatmist üle. Kui kardad, et sa ise ei pruugi vigu märgata, lase CV mõnel sõbral üle vaadata. Kui sul pole korralikku CVd, tasuks see kindlasti koostada. Näiteks internetist võib leida asjalikke juhendeid või palu mõne tuttava abi, kes oskab CVd teha.  

  • Ära ole liiga valiv

Ideaalses maailmas teeks iga inimene seda tööd, mida kõige rohkem armastab, kuid kahjuks reaalsuses see pole nii. Kui sul on vaja sissetulekut, et peret ülal pidada, ära ole töökohta valides liiga pirtsakas. Sa võid tööotsinguid jätkata ka siis, kui oled juba kuskil palgal.

  • Kasuta oma tutvusi

Kui sul on raskusi oma piirkonnas töö leidmisega, uuri sõpradelt ja tuttavatelt, kas nemad juhuslikult teavad mõnd vaba töökohta. Inimestega suheldes võivad väga üllatavad asjad välja tulla ja iial ei või teada, milleks üht või teist tutvust saaks ära kasutada.

  • Mängi läbi töövestlus

Kui sind kutsutakse töövestlusele, ära satu paanikasse. Töövestlus võib iga inimese jaoks olla närvesööv kogemus, kuigi tegelikult pole see üldse närvitsemist väärt. Kõige parem moodus töövestluseks valmistumiseks on harjutamine. Palu mõnel sõbral või pereliikmel end intervjueerida. Ürita intervjuu ajal võimalikult rahulik olla ja mõtle oma vastused hoolikalt läbi. 

  • Õpi ettevõtet tundma

Veel üks hea nipp, kuidas töövestluseks valmistuda, on ettevõtte kohta taustinfo otsimine. Intervjuu on enamasti viimane samm enne tööle saamist, seega näita tööandjale, et sa tunned ettevõtet ja selle tegevusvaldkonda ning tahaksid nende heaks töötada. 

Õige töö leidmine ei ole lihtne, aga kui oled järjekindel ja teed kõik endast oleneva, et tööd leida, siis lõpuks see ka õnnestub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles