Viis sammu, kuidas oma näonahale puhastuskuur teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi üritame jääda truuks oma nahapuhastusrutiinile, tuleb tõdeda, et alati ei pruugi see õnnestuda. Lõbusad nädalavahetused, pikad tööpäevad ja muud sündmused võivad panna meid olukorda, kus naha puhastamine läheb lihtsalt meelest või pole selle jaoks enam jaksu. Seetõttu on hea aeg-ajalt nahale korralik puhastuskuur teha.

Järgnevalt on välja toodud viis sammu, mis aitavad nahka sügavuti puhastada ja teevad tasa selle, kui sa oled unustanud oma nahka regulaarselt puhastada, kirjutab Daily Makeover.

  • Pese oma nägu. Kaks korda

Kui ärkad pühapäeva hommikul ja su näol on sama meik, mille tegid reede õhtul, siis ei piisa sellest, kui sa vaid korra oma nägu pesed. Selle asemel, et nägu kaks korda seebivahuga pesta – see võib näonahka kuivatada –, tee parem näole kahekordne puhastus. Alusta sellest, et eemaldad näopuhastusvahendiga meigi ja mustuse ning seejärel puhastad nägu pehme näovahuga, mis viib nahalt minema veel viimsed mustuse jäägid.

  • Auruta

Näole auru tegemine parandab vereringet ja avab poore, tänu millele on nahapuhastus tõhusam. Peale selle on aurutamine väga lihtne ja puhastab nahka sügavalt. Loputa puhast käterätti või marlit kuuma vee all, vääna see korralikult välja ja aseta oma näole. Hoia, kuni see on jahtunud. Kuuma veega niisutatud rätti võid näole panna nii mitu korda, kui ise soovid. Aurutamine valmistab nahka hästi ette ka järgmiseks sammuks...

  • Kasuta sügavpuhastavat näomaski

Sügavpuhastav näomask on väga hea abimees, kui pead oma nahka pärast pikka nädalavahetust veidike turgutama. Soovitatavalt võiks proovida savimaske, sest savi imab üleliigse rasu ja mustuse endasse. 

  • Tee trenni

Higistades võib tunduda, et nahk on kleepuv ja rõve, aga tegelikult parandab treening vereringet ning avab poore, täpselt nagu korralik aurutamine mõnes spaas. Kõigest poolest tunnist korralikult higistamapanevast trennist piisab, et su nahk saaks uue hingamise. 

  • Toitu (ja joo) õigesti

Väldi suhkruid ja tärklist ning eelista puhtaid, tervislikke toiduaineid (puu-, juur- ja kaunviljad). Valmista smuutisid, milles on palju marju, porgandit ja aaloed. Ära unusta ka vee joomist. Vesi on üks parimaid jooke, mis paneb su näonaha särama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles