Kuidas suhtuvad mehed ja naised petmisesse?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Petmine on aktuaalne teema ja inimesed suhtuvad sellesse väga erinevalt. Küsitluses selgus, et truudusetuse kohta levivad väga erinevad arvamused.

USAs viidi läbi uuring, mile eesmärk oli välja selgitada, kuidas inimesed tegelikult suhtuvad petmisesse, kirjutab Women's Health Magazine. Tulemused olid üllatavad ning võivad tõelisi romantikuid lausa šokeerida.

  • Petmine on vale – kui sa just vahele ei jää

Petmise osas tundub valitsevat topeltstandard. 82 protsenti küsitletud inimestest vastas, et neil on nulltolerants petmise suhtes. Kuid samal ajal ütles 81 protsenti küsitletutest, et nad petaksid, kui sellega ei kaasneks negatiivseid tagajärgi.

  • Teatud tüüpi petmine on lubatud

Veidi üle poole inimestest arvasid, et petmine on õigustatud, kui põhjuseks on väga suur kurbus oma praeguses suhtes või kui petmine peaks juhtuma kuulsusega. Üllataval kombel peeti petmist kõige rohkem õigustatuks siis, kui põhjus oli kätte maksta oma kallimale, kes esimesena pettis.

  • Tehnoloogia muudab petmise lihtsamaks

Uuringust selgus, et tehnoloogia areng suhtlusportaalide näol on suurel määral muutnud petmist lihtsamaks ja ahvatlemaks. Ning kui flirtimine algab internetis, siis see tavaliselt ei piirdu sellega: ainult 31 protsenti vastajatest oleks valmis olema digitaalses, aga mitte füüsilises suhtes.

  • Fantaseerimine on enamasti süütu

Kas teisest inimesest kui oma partnerist mõtlemine läheb petmise alla? 48 protsenti vastajatest ei tunne süüd, kui fantaseerivad teisest inimesest. 19 protsenti meestest ja 14 protsenti naistest tunnistas, et neil on tekkinud romantilised tunded inimeste vastu, keda nad päriselus ei tunne.

  • Monogaamia ei pruugi olla realistlik

Enamik küsitluses osalenutest nõustus väitega, et «monogaamia on ühiskondlik ootus, aga mitte bioloogiline tegelikkus». 45 protsenti inimestest arvas, et mitu pikaajalist partnerit sobiks neile rohkem.  Kõigest üks mees viiest eelistas monogaamiat mitmenaisepidamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles