Naiste levinud harjumused, mis kahjustavad tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mood võib olla põnev, pidevalt muutuv ja kahtlemata lõbus. Hoolimata sellest, et mood peaks olema midagi positiivset, võivad teatud moega seotud harjumused ajapikku tervisele liiga teha. 

Fitnessi- ja terviseekspert Will Torres räägib Women's Health Magazine'i veebiväljaandes sellest, millised levinud harjumused võivad tervist kõige rohkem kahjustada.

  • Kontsakingade kandmine

Ilmselt oled seda ka varem kuulnud, kuid kontsakingade kandmine on üks hullemaid asju, mida sa oma kehahoiakule saad teha. Kui kõnnid päkkadel, siis on ülakeha veidike ettepoole kaldu, seega tasakaalu leidmiseks kallutad end veidike tahapoole. See kurnab tohutult selgroogu. Peale selle võib kontsade kandmine koormavalt mõjuda jalgadele, puusadele ja alaseljale. Õnneks on poodides ka palju kauneid madalaid kingi.

  • Suurte käekottide kasutamine

Mida suurem on käekott, seda rohkem asju saab sellesse mahutada. Torrese sõnul kipuvad naised aga raskeid käekotte kandma enamasti ühel küljel ja ebaühtlane raskuse jaotumise tõttu pole lihased kehas tasakaalus (nt üks õlg võib olla tugevam kui teine) ning võib esineda ka rühiprobleeme. Rasked käekotid võivad koormata ka kaela ja selgroogu. Lahenduseks võib olla see, kui lubad oma kehal paaril päeval nädalas raskest kotist puhata ning kannad kergemat käekotti. 

  • Dieedi pidamine, et olla «moekalt peenike»

Range dieedi pidamine, et välimuselt rohkem supermodellide moodi olla, võib ainevahetuse oluliselt aeglasemaks muuta ning ajapikku võib see põhjustada kaalutõusu. Enese näljutamine ja paastu pidamine võivad soodustada ülesöömist.

  • Ükskõikne suhtumine

Kas olete noori kuulnud kasutamas väljendit «YOLO»? See neljatäheline lühend tähendab, et me elame vaid korra («You Only Live Once») ja kahjuks võtavad ka paljud noored naised oma tervise ja rahaasjade suhtes taolise lähenemise. Seetõttu langetatakse palju halbu otsuseid ja kulutatakse raha asjadele, mida tegelikult ei vajata. Kuigi on tõsi, et me elame vaid korra, tuleks langetada õigeid otsuseid, et oma keha, mõistust ja rahakotti maksimaalselt nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles