Seitse põhjust, miks tuleks enda eest rohkem hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtilugu juhtub, et unustame elu nautida ja kulgeme ühest päevast teise. Me ei mõtle pikalt sellele, mida võiks täna teha, et homne päev või tulevik oleks kordades parem ja muretum. Pigem keskendume sellele, et täna hakkama saada ja homme mõtleme juba, kuidas homne päev õhtusse veeretada.

Tegelikult võiks aeg-ajalt peatuda ja elu lähemalt nuusutada. Mõelda rohkem väikestele asjadele ja õppida neid hindama. Lisaks elu nautimisele ja armastamisele peaks õppima armastama ka iseennast. Kui sina ise ei hooli endast, miks peaksid teised seda tegema? Ja kui sina ise ei hoolitse enda eest, kelle õlule see ülesanne siis peaks jääma? Huff Post toob välja seitse põhjust, miks tuleks nüüd ja kohe enda eest paremini hoolt kanda.

Kui kohtled oma keha armastuse ja austusega, siis armastab ja austab keha ka sind

Miks nii paljud naised usuvad, et kui me kohtleme oma keha halvasti, näljutame end ja ütleme, et vihkame oma välimust, siis muutub keha maagiliselt selliseks, nagu meile meeldib? Kui õpime oma keha armastama ja austama, toitume õigesti, teeme trenni ja märkame asju, mis on meie juures ilusad, siis aitab keha tekitada meis tunde, et oleme kaunid jumalannad.

Kui sa ei hoolitse enda eest õigesti, siis ei sära sa sisemiselt

Ilu tuleb seestpoolt, aga kui me ei hoolitse enda eest, paneme oma juuksed rasusesse krunni ja kanname päev läbi mugavat pidžaamat, siis meie sisemine sära väheneb.

Enda eest hoolitsemine on sama, mis teiste eest hoolitsemine

Kui hoolitsed enda eest, siis on sul rohkem aega, energiat ja armastust, mida anda neile, kes sind ümbritsevad.

Pane kõigepealt endale hapnikumask pähe

Me oleme kõik lennukites kuulnud soovitust, et eelkõige tuleks endale hapnikumask pähe panna. See kehtib ka elus - hoolitse kõigepealt enda eest, muidu ei saa sa teisi aidata.

Kui me lubame iseendal särada, siis alateadlikult lubame ka teistel seda teha

Kui oled särav ja positiivne, siis see inspireerib ka teisi samamoodi käituma ning armastust ja energiat jagama.

Sa suudad kõike teha, aga mitte korraga

Tänapäeval on maailmas palju supernaisi, kes tunnevad survet tegeleda mitme asjaga korraga, alatest lastest, abielust, karjäärist kuni seksika keha, kauni kodu ja heade sõpradeni. Pea meeles, et sa suudad seda kõike saavutada, aga kui sa üritad kõike nüüd ja kohe teha, võib sind ees oodata läbipõlemine.

Energiavõlg on sama halb kui rahaline võlg

Mitte keegi ei soovitaks sul ilmselt suuri laene võtta või mis? Ka füüsiline energia on üks ressurss, mida tuleks hoida. Kui sul tekib energiavõlg, siis ei suuda sa elus imeliste asjadega tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles