Kuidas tõlgendada mehe sõnu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meestega on tegelikult lihtne suhelda, sest enamasti ütlevad mehed täpselt seda, mida mõtlevad. Naised võivad arvata, et mehe sõnades peitub kindlasti mingi varjatud sõnum või et mehed mängivad naistega mõttemänge, kuid tegelikult ei ole see nii.

Järgnevalt on toodud mõned näited, mida mees mõnda asja öeldes võib mõelda, kirjutab Yahoo! Shine.

1. Kui naine pakub mehele valikuvõimaluse ja mees ütleb selle peale «ma ei tea, vali ise», siis täpselt seda ta ka mõtleb. Olgu küsimuseks «mida me lõunaks sööme?» või «millised lilled võiks su emale viia?», mehed teavad, et kõige parem on see, kui lõpliku otsuse langetab naine. 

Võib-olla käituvad mehed nii, et vältida võimalikke tülisid, võib-olla tajub mees, et taoliste teemade puhul pole ta päris omas elemendis. Naine võiks sel hetkel ise otsuse vastu võtta ja rohkem seda teemat mitte puudutada. Mõnikord võib aga juhtuda, et naine venitab teemat muudkui edasi ja küsib mehelt pidevalt «oled sa kindel?» ning mees muudkui kordab, et tal on ükskõik. 

2. Kui naine üritab tõsisel teemal rääkida, ent mehel on parajasti midagi pooleli ja mees küsib «kas me võiks sellest hiljem rääkida?», siis mees ei ürita ebaviisakas olla, tal pole sel konkreetsel hetkel lihtsalt aega. Mees pole võimeline samal ajal jalgpalli vaatama ja naisega tulevikust rääkima.

Naine võib ju mõelda, et ta ei sega meest, kuid mees tahaks naisele oma jäägitu tähelepanu pühendada, aga see pole võimalik, kui ta tegeleb juba millegi muuga. Ent ka siinkohal on üks konks: kui naine tahab tõepoolest millestki väga tõsisest rääkida, aga mees pole nõus näiteks oma arvutimängu sellepärast pooleli jätma, siis on mees lihtsalt idioot. Kui jututeema võib aga paar minutit oodata, siis eelistaks mees enne poolelioleva asja lõpuni teha ja siis naist kuulata.

3. Kui naine räägib mõnest oma sõbrast ja mees ütleb selle peale «ta on väga lõbus/tore/sõbralik», siis mõtleb mees seda ka tõsiselt. Mehed ei oska komplimente teha. Samas ei tähenda see, et kõnealune sõber mehele hullupööra meeldiks. See tähendab lihtsalt seda, et mehel pole konkreetse tuttava vastu midagi.

4. Kui naine kannab uut kleiti ja mees ütleb «sa näed kena välja», siis järelikult paneb mees su riietust tähele. See ei tähenda, et mehe arvates on kõik su eelmised riided inetud olnud. Mehed ei pane alati tähele, kui naine on mõne uue rõivaeseme soetanud. Kui mees teeb su riiete kohta komplimendi, siis alateadlikult mõjub su riietus mehele mingil moel seksikalt.

5. Kui mees ütleb, et «sa pole nagu teised naised», siis ta ei mõtle sellega, et sa oled mingil moel imelik. See lause peaks mõjuma pigem komplimendina, sest tegelikult mõtleb mees, et ta pole kedagi sinusugust enne veel kohanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles