Tehnikaga seotud harjumused, mis laastavad sinu tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed on tänapäeval erinevatest tehnikavidinatest sõltuvuses. Nende kasutamine võib aga kahjustada tervist.

Women’s Health Magazine toob välja viis tehnikaga seotud harjumust, mis laastavad sinu tervist:
 

1) Enne magama jäämist telefoni kasutamine või teleka vaatamine – Voodis enne magama jäämist kumava ekraani jälgimine halvendab suurel määral sinu unekvaliteeti. Selle tõttu võib esineda raskusi uinumisega, mille tulemusel sa ei saa piisavalt und.

2) Tehnoloogiale tuginemine – Pidevalt asjade mäletamiseks tehnoloogiale tuginemine halvendab sinu mälu. Inimestel ei ole vajadust enam asju meeles pidada, sest alati saab nutitelefonist vajalikku informatsiooni otsida. See aga halvendab lühiajalist mälu. Selle vältimiseks soovitatakse võimalikult vähe kasutada asjade mäletamiseks telefoni või arvuti abi.

3) Uudistevoo kerimine – Uuringute järgi võib teiste inimeste süngete postituste lugemine Facebookis või Twitteris sind muuta õnnetuks. Selgus, et emotsioonid levivad ka ekraani vahendusel.

4) Liigne teleka vaatamine – Teleka vaatamine võib mõjuda sinu tervisele väga laastavalt. Uuringu järgi on inimestel, kes vaatavad vähemalt kolm tundi päevas telekat, kaks korda suurem võimalus varem surra. Seega tasub diivanil istumise asemel pigem elutoas trenni teha.

5) Toidupiltide vaatamine – Uuringu järgi võib enne söömist Instagramis teiste inimeste toidupiltide vaatamine vähendada rahulolu enda toiduga. Küllastustunne tekib aeglasemalt ning inimesed kipuvad selle tagajärjel sööma rohkem kui vaja. See mõjub halvasti nii sinu enesetundele kui ka kehakaalule. Seega tasub enne sööma asumist vältida sotsiaalmeedias kolamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles