Kuidas kodus ise tukka lõigata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

 Tukaga inimesed teavad, kui kiiresti võib tukk välja kasvada. Raha säästmiseks ei pea kohe alati juuksuri juurde minema seda korrigeerima.

Good Housekeeping toob välja viis nippi, kuidas kodus ise tukka lõigata:
 

  • Piirdu väikeste muutustega

Ise oma tuka korrigeerimine võib olla ohtlik, eriti kui sul pole palju eelnevat kogemust. Vahel tasub kokkuhoiu mõttes ise oma juukseid veidi lõigata, kuid suuremad muutused on soovitatav jätta professionaali hooleks. Alustuseks pane oma juuksed taha ja kammi ainult tukk ette. Võta tuka keskmine osa ning tee mõned vertikaalsed lõiked. Nii on sul ohutult võimalik tukka lühendada, ilma et sa liiga palju maha lõikaksid.

  • Kasuta kahvlit

Kodus tuka lõikamiseks ei ole tingimata vaja professionaalset kammi. Võta plastmassist kahvel ja kasuta seda, et eraldada tukka ning tõmmata seda oma näost eemale. Seejärel tee kääridega õrnalt vertikaalseid lõikeid tukale.

  • Märgista lõige

Enne lõikama asumist kasuta kriiti, et oma soovitud lõikus märgistada. Harja läbi kuiv tukk, seejärel kasta kriit vette ning märgista ära, milliseks sa soovid oma tukka korrigeerida. Kasuta harja või kahvlit, et tukka hoida ning tee vertikaalseid lõikeid kriidijoonest allpool olevale osale.

  • Lõika kihiti

Kui sa lõikad juukseid täiesti sirgelt, siis on tulemuseks tukk, mis turritab ettepoole. Selle vältimiseks jaga tukk alumiseks ja pealmiseks kihiks. Kinnita pealmine kiht klambriga vastu pead. Lõika alumine kiht veidi lühemaks soovitud tulemusest. Seejärel võta lahti pealmine kiht ning lõika seda soovitud pikkuseni.

  • Kasuta sikk-sakk kääre

Ühtlaselt loomuliku tulemuse saamiseks proovi lõigata tukka teravate sikk-sakk kääridega. See tehnika sobib eriti pika viltuse tuka puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles