Lugeja küsib: kas kaks-ühes-šampoon on halvem kui šampoon ja palsam eraldi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen kuulnud, et juuste pesemisel on parem kasutada šampooni ja palsamit eraldi kui kaks-ühes-šampooni, milles on palsam juba sees. Kas see on tõsi või on kaks-ühes-šampoonid sama toimega?» uurib lugeja.

Küsimusele aitab Women’s Health Magazine’i vahendusel vastust leida kosmeetikaekspert Ron Robinson.

Kaks-ühes-šampoonid, kus on sees ka palsam, said populaarseks kaheksakümnendatel, sest tarbijad kasutasid šampooni regulaarselt, kuid palsamit harva. Selle tõttu hakkasid pesuvahendite tootjad lisama oma šampoonidesse palsami koostisaineid. Kui tol ajal meenutasid sellised tooted enamasti šampooni, siis tänapäeval on need rohkem sarnased palsamitega.

Kui teil on juuksed, mis on kahjustustele rohkem vastuvõtlikud – näiteks lokkis või värvitud juuksed – siis tasub pigem kasutada kaks-ühes-tooteid, sest igapäevane tavalise šampooni kasutamine võib muuta juuksevärvi tuhmiks ja juukseid kahjustada. Kaks-ühes-šampoonid mõjuvad vähem kahjustavalt, kuid need ei pruugi sobida rasvastele juustetüüpidele. Samuti tasub selliseid tooteid vältida, kui sul on õhukesed juuksed, sest need võivad muutuda näiliselt veel õhemaks.

Kokkuvõtteks: kaks-ühes-šampoonid võivad olla paremad, kui sa pesed iga päev juukseid või kui sul on lokkis või haprad juuksed. Kui sul on õhukesed või rasvased juuksed, siis tasub kasutada šampooni ja palsamit eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles