Kuidas vältida suhte lagunemist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted jooksevad karile väga erinevatel põhjustel, kuid kõik need on ennetatavad.

Armuelu on võimalik teatud põhimõtteid järgides hoida alati positiivsena, kirjutab Psychology Today.

  • Ära kanna pikka viha – Kui sa tunned vastumeelsust pikka aega teatud asja üle oma suhtes või partneri juures, siis võib see mõjuda hukatuslikult. Parem on rääkida oma murest partneriga ja proovida asja lahendada.
     
  • Ära võta oma partnerit enesestmõistetavalt – Sa pead näitama oma kaaslasele pidevalt välja, et sa hoolid temast ja väärtustad teie suhet palju. Kasvõi natukene oma suhtesse rohkem panustades saad sa kindlasti positiivseid tulemusi.
     
  • Olge üksteise suhtes toetavad – Kui su partneril on mure, siis ta vajab väga oma armastatu toetust. Kahekesi tiimina töötades tulete eluraskustega palju paremini toime.
     
  • Usalda oma kaaslast – Kui sa pidevalt muretsed, et su partner jätab su maha või petab sind, siis see võib teie suhet ainult õõnestada. Kui sul on probleeme usaldusega, aruta seda teemat oma partneriga.
     
  • Aita oma partneril katsumustega toime tulla – Paarid hakkavad tavaliselt rohkem tülitsema, kui nende elus toimuvad muutused. Mõistlik olles ja teise inimese tunnetega arvestades on võimalik seda vältida.
     
  • Arutage ja lahendage probleeme kohe kui need tekivad – Kui te ei lahenda oma probleeme otsekohe ning lükkate seda edasi, siis muutub probleem aina suuremaks. Parim viis probleeme lahendada on suhtlemine.
     
  • Ära lase depressioonil oma suhet mõjutada  – Meil kõigil on elus halvemaid päevi. See on osa elust. Kui su kaaslane on kurb või murelik, siis katsu tema tuju parandada. Sinu armastus ja toetus aitavad tal oma tunnetega toime tulla.
     
  • Tehke koos uusi asju, et oma sidet tugevdada ja igavust peletada – See on kuldne reegel, mida tasub meeles pidada, kui tahad oma suhet paremaks ja tugevamaks muuta.
     
  •  Räägi, mis on sinu südamel – Kui sa kardad rääkida olulisi hinge peal olevaid asju oma partnerile, siis teie intiimsus ei kasva. Oma tunnetest ja mõtetest siiralt rääkimine muudab teid lähedasemaks. Tee esimene samm ja palu oma partneril kuulata sinu mõtteid.
     
  • Õpi enda eest seisma – Kui tunned, et partner kohtleb sind halvasti ja sinu vajadused ei ole rahuldatud, siis sa pead talle selle selgeks tegema. Ära suru oma vajadusi ja tundeid alla.
     
  • Säilita usk oma partnerisse ja oma suhtesse - See on väga oluline, et teie suhe püsiks täisväärtuslikuna. Sa pead nägema oma suhtes häid külgi ning uskuma, et teil on ka tulevikus hea koos olla.
     
  • Minge voodisse tund aega varem – Mitte varem magama minemiseks, vaid lihtsalt kaisutamiseks ja lähedustunde tekitamiseks. Võite aega veeta ka hommikuti voodis kohvi juues, mis on suurepärane viis oma päeva koos alustada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles