Mida tuleks kindlasti teha pärast intensiivset treeningut?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne trenni tuleks oma keha vaikselt treeninguks ette valmistada. Söö näiteks banaani maapähklivõiga, et keha saaks vajalikke toitaineid. Joo eelmisel õhtul vett, et kehas oleks piisavalt vedelikku. Hakka juba kergelt venitama, et keha ei oleks järgmisel hommikul pinges.

Kuid veelgi tähtsam on see, mida sa teed pärast treeningut. Treener Brandon Mills jagab portaalis Glamour kolme väga olulist nõuannet, mida tasuks pärast treeningut teha, et vältida lihaspinget, väsimust ja vedelikupuudust.

  • Venita!

Tegid just 30-60 minutit trenni ning nüüd tuleks pühendada vähemalt viis minutit oma väsinud lihaste turgutamisele. «Venita oma keha peast kuni varvasteni, suuremat tähelepanu pööra jalgadele, seljale ja kätele, sest just need kehaosad teevad trennis kõige rohkem tööd. Kuid kogu keha võiks korralikult venitada, et vältida trennijärgset lihasvalu,» soovitas Mills.

  • Söö!

«Toit on kehale kütuse eest ja annab meile energiat, et oma tegemistega jätkata,» selgitas Mills. «Kõige parem söök pärast trenni on segu süsivesikutest, rasvatest ja valkudest.» Millsi sõnul leidub ka palju neid inimesi, kes ei taha pärast trenni midagi süüa. Sel juhul tasuks midagi juua ja näiteks šokolaadipiim aitab kehal hästi taastuda.

  • Joo!

Intensiivne treening tähendab reeglina seda, et sa higistad palju. Ja kuigi rüüpad vett ka trenni ajal, ei pruugi sellest piisata. Higistamise ajal kaotab keha vett ja soola, seega tuleks pärast trenni mõlema kogus kehas taastada. Mida see tähendab? Joo pärast trenni vett. Veelgi parem on aga see, kui jood tomatimahla, jogurtit või lehtköögiviljadest tehtud smuutit, sest neis on palju toitaineid ning kõik need joogid aitavad taastada kehas normaalset vedelikutasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles