Kuidas suvine välitrenn nauditavamaks muuta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi, kui oled regulaarne jõusaali külastaja, siis suvi on mõnus aeg, mil tasuks oma treeninguga siseruumidest välja liikuda. Ent väljas trenni tehes tasuks olla ettevaatlik, et päike ja suvekuumus kehale liiga ei teeks.

Järgnevalt on toodud mõned nõuanded, mida tasuks suvel õues treenides silmas pidada, kirjutab StyleList.

1. Treeni siis, kui väljas on jahe

Ära oota keskpäevani, vaid mine välja trenni tegema hommikul või õhtupoolikul. Sel viisil ei pea sa kuuma päikest taluma ega teki niivõrd suurt vedelikupuudust.

2. Joo varakult ja tihti

Enne kuuma ilmaga väljas treenimist tuleb oma keha higistamiseks ette valmistada. Joo 400-600 milliliitrit vett umbes 1-2 tundi enne trenni. Ära joo vahetult enne treeningut, sest see võib tekitada ebameeldivaid krampe, mis pärsivad trenni tegemist. Võta trenni kaasa veepudel ja joo iga 15 minuti tagant paar lonksu vett.

3. Kaitse end

Kui kavatsed pikema jooksu ette võtta, siis on tõenäoliselt raske vältida päikese kätte sattumist. Määri end alati päikesekaitsekreemiga kokku ja kanna mütsi ning päikeseprille, et oma pead ja silmi kaitsta. Ka riided peaksid olema sellisest materjalist, mis laseb õhku läbi.

4. Tea, millal lõpetada

Mõnikord tuleb pingutada, et keha saaks maksimaalselt treenitud ning energiavarud kulutatud, kuid samas peab teadma, millal on õige hetk lõpetada. Kui tunned janu, uimasust, nõrkust või kui süda hakkab rinnus peksma, siis võib sul olla vedelikupuudus ja sa peaksid pausi tegema.

5. Vaheta treeninguid

Kardad juba järgnevat päikese käes treenimist? Proovi vahelduseks midagi muud. Näiteks rattaga sõitmine on mõnusalt jahutav tegevus, samuti tasuks suvist ilma maksimaalselt ära kasutada ja veekogudes ujumas käia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles