Päikeseprillid peaksid sobima näokujuga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päikeseprillid kaitsevad suvel silmi intensiivse päikesevalguse eest, kuid need võivad olla ka trendikaks aksessuaariks, mis annavad sulle stiilse välimuse. Seega tuleks jälgida, et päikeseprillid sobiksid su näokujuga kokku.

Meigikunstnik ja prilliekspert Bobbi Brown jagab nõuandeid, milliseid päikeseprille peaksid erineva näokujuga naised poodidest otsima, kirjutab StyleList.

Kõigepealt tuleks kindlaks teha, milline on sinu näokuju, sest muidu ei oska sa poest ka sobivaid prille valida. Browni sõnul on näokuju ümar, kui näo kõrgus ja laius on enam vähem võrdsed. Kui sul on tugev lõuajoon ja lai laup, siis on tegemist pigem kandilise näoga. Ovaalne nägu on pikk ja peenike ning lõug on veidike kitsam kui laup. Südamekujuline nägu on selline, kus laubaosa on veidike laiem ja lõuaosa kitsam. Kui sa ei oska ise oma näokuju tuvastada, palu näiteks prillipoe müüjalt abi.

Ümar nägu

Kui sul on ümar nägu nagu Michelle Williamsil, eelista ruudukujulise raamiga prille. «Nurgelised jooned tasakaalustavad näo ümarust,» ütles Brown. Browni sõnul tekitavad nurgelised prilliraamid justkui võltsid põsesarnad, seega pole tarvis meigi abil oma näo kontuure rõhutada. Kõige hullem on aga see, kui kannad päikeseprille, mis jäljendavad näokuju. «Ümara näoga naised peaks vältima ümaraid prille, sest need muudavad näokuju veelgi ümmargusemaks,» sõnas Brown.

Kandiline nägu

Kui kandilised raamid tasakaalustavad ümarat nägu, siis kandilist näokuju tasuks tasakaalustada ümarate prillidega. «Tugevat näokuju saab ümarate prillidega pehmemaks muuta,» soovitas Brown. «Tasub vaid jälgida, et prillid oleksid normaalsete proportsioonidega. Mida suurem on su nägu, seda suurema raamiga peaksid olema prillid.» Brown soovitas kandilise näokujuga naistel vältida nurgeliste raamidega prille, sest need muudavad näo veelgi karmimaks.

Ovaalne nägu

Ovaalse näoga naised peaksid väga õnnelikud olema. Browni sõnul sobivad ovaalse näoga peaaegu kõik stiilid, seega ei tohiks sul olla raskusi sobivate prillide leidmisega. Brown ütles, et jälgima peaks seda, et prillid ei oleks näos liiga suured või vastupidi, liiga väikesed. «Kui su nägu on väiksem ja näojooned õrnad, väldi paksude ja suurte raamidega prille, sest need koormavad nägu.» Samuti tuleks vältida prille, mis on liiga laiad. «Prilliraamide laius peaks olema võrdne su näo laiusega, prillid ei tohiks olla kindlasti suuremad,» soovitas Brown.

Südamekujuline nägu

Kui sul on südamekujuline nägu nagu laulajanna Ke$hal, otsi «lenduriprille». Erinevalt ümara või kandilise näokujuga naistest, peaksid südamekujulise näoga naised prillidega oma näokuju jäljendama. «Lenduriprillid» on tavaliselt ülevalt poolt laiemad ja alt kitsamad, seega need sobivad hästi kokku südamekujulise näoga. Jällegi on aga tähtis jälgida, et proportsioonid oleksid õiged. «Kui su näojooned on õrnad, ära soeta suuri ja raskete raamidega prille,» hoiatas Brown. «Kui su näojooned on silmatorkavamad, siis sobivad sulle suuremad raamid.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles