Tuhanded naised üle maailma keelduvad jalgu raseerimast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Mo'Nique on mitmel korral punase vaiba üritustel käinud raseerimata jalgadega.
Näitlejanna Mo'Nique on mitmel korral punase vaiba üritustel käinud raseerimata jalgadega. Foto: AFP / Scanpix

Kui jalgade raseerimine tundub tüütu tegevusena, siis nüüd võid rõõmu tunda – alguse on saanud «karvaste jalgade» liikumine, mis muutub sotsiaalmeedias üha populaarsemaks.

Erinevates riikides elavad naised keelduvad end vahatamast ja raseerimast ning postitavad sotsiaalmeedias uhkelt pilte oma karvastest jalgadest, kirjutab The Daily Mail.

Üheks populaarseimaks online-grupiks on Hairy Legs Club (karvaste jalgade klubi), mis kutsub naisi üles oma loomulikku ilu pildistama ja ümber lükkama ühiskonnas levinud ootuseid ilu suhtes. Lisaks on loodud ka blogi nimega Very Hairy Legs (väga karvased jalad), kus naised saavad raseerimisvahendite vastu ühisrinde moodustada.

Blogid ja muud karvaste jalgade liikumist toetavad veebilehed on täis fotosid, mis on postitatud tavaliste naiste poolt ja millelt vaatavad vastu karvased jalakesed. Naised saavad oma piltide juurde ka kommentaare jätta. Üks julge postitaja kirjutas oma pildi juurde näiteks nii: «Ma olen nii õnnelik, et ei pea oma loomulikke kehakarvu enam häbenema!» Teise pildi alt võib leida aga kommentaari: «Mul on karvased jalad ja kui aus olla, pole ma end eales varem niivõrd naiselikuna tundnud!»

«Kui ma otsustasin lõpetada oma jalgade raseerimise, siis mul kulus ikka tükk aega enne, kui ma end selles suhtes enesekindlalt tundsin,» ütles üks liikumise toetaja MailOnline'ile antud intervjuus. «Kui nägin pilte, et teised naised teevad samamoodi, siis oli mul tunduvalt lihtsam sellega leppida. Ma olen oma jalgadest pilte postitanud, sest mulle meeldivad mu jalad – mulle meeldib see, kuidas need välja näevad ja see tuletab mulle meelde, et ma ei pea oma kehaga tegema midagi, mida ma teha ei taha.»

Liikumine on üha populaarsemaks muutumas ka Facebookis. The Women Against Non-Essential Grooming (naised, kes on ebavajaliku karvaeemalduse vastu) lehel on juba üle 1400 liikme ja see arv kasvab jõudsasti. Liikumise Facebooki lehelt võib lugeda: «Ootame päeva, kui inimesed saaksid oma kehasid teistele näidata nii, nagu nad ise soovivad, olles vabad poliitilistest, sotsiaalsetest ja majanduslikest piirangutest!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles