Mida teha, kui partner süüdistab sind petmises?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled viimasel ajal imestanud, miks hoiab kallim sul rangelt silma peal? New Hampshire'i ülikoolis tehtud uuring väidab, et taoline kaitsev käitumine võib viidata sellele, et partneril on sinu tegemiste suhtes teatud kahtlused.

Inimesed, kes usuvad, et nende kallimad võivad otsida kõrvalsuhet, kipuvad partnerit rohkem jälgima ja kaitsma. Nad tahavad kallimaga rohkem koos olla või uurivad, mis on kallimal plaanis. Nad teevad kõik, et oma suhet kaitsta, kirjutab Men's Health.

Üllataval kombel võib taolisest käitumisest ka kasu olla, sest teine partner tunneb suuremat kohustust end suhtele pühendada. Uuringu autor Angela Neal selgitas, et taoline kaitsev käitumine tekitab meis tunde, et partner hoolib meist ja me ei saagi aru, et tegelikult on see tingitud armukadedusest.

Kuid ära lase taolisel asjal liiga kaugele minna. Kui veidike kaitset ja tähelepanu mõjub su egole hästi, siis liigne kontroll võib tekitada suuri probleeme. Näiteks kui kallim soovib sinuga rohkem aega veeta, siis selles pole midagi halba. Aga kui ta kontrollib su telefoni või loeb e-kirju justkui ta oleks mõni salaagent, siis see läheb üle piiri.

Kas sulle tundub, et su kallim läheb mõne asjaga liiga kaugele? Ole temaga aus, et ta vähem muretseks. Arutage avameelselt, millisena te oma suhet näete. Leidke selleks õige aeg ja koht, mil teil oleks võimalikult vähe kõrvalisi segajaid. Alusta vestlust sellega, et ütled talle, kui väga sa temast hoolid, kuid tunnista, et sa tajud, et miski on korrast ära.

Kui kallim kardab, et sa võid teda petta, siis võib see tähendada, et ta on millegi suhtes ebakindel ning tõenäoliselt pole te sellest asjast oma suhte jooksul rääkinud. Küsi temalt, kas ta on õnnelik? Kas tema vajadused on rahuldatud? Kas sa saaksid teda kuidagi aidata?

Kui kasutad sõbralikku lähenemisviisi ja ütled talle «leiame koos viisi, kuidas oma suhet paremaks muuta», siis ei tunne partner, et teda rünnatakse ja ta julgeb sinuga avameelne olla. Oluline on talle näidata, et te olete koos ja ühes meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles