Kokaraamatu «Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma» autor Eva Palu õpetab tegema kõige lihtsamat kondenspiimajäätist.
Kõige lihtsam kondenspiimajäätis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et see jäätis on kooreselt rammus, võiks lisada mõnd hapukat toormoosi. Eriti hästi sobib mustadest sõstardest tehtud moos, ent istuvad ka vaarika-, mustika- ja astelpajumoos.
2 liitrit
• 4 dl 35% rõõska koort
• 400 g magustatud kondenspiima
• 4 sl hapukat toormoosi
Vahusta koort, kuni moodustuvad pehmed tipud. Nirista vahustamist jätkates sisse kondenspiim ja vahusta veel pisut.
Kalla segu sügavkülmakindlasse nõusse ja nirista ühtlaselt peale moos. Võta spaatel või suur lusikas ja sega segu mõned korrad nii, et joonistad spaatliga number kaheksa.
Pane jäätis viieks-kuueks tunniks sügavkülmikusse.