Mida võivad küüned sinu tervise kohta öelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

 Küüned võivad suurel määral peegeldada seda, mis toimub sinu tervisega.

Women’s Health Magazine toob välja erinevaid küünte iseärasusi, mis võivad viidata teatud haigustele:

Tumenenud küüned – See sümptom võib tähendada mitut asja. See võib olla kõigest loomulik geneetiline iseärasus. Kuid kui küüne peal on küünenahast tipuni tume laik, siis see võib tähendada midagi tõsisemat. See võib viidata erilisele nahavähile, millega peab kiirelt arstile pöörduma. Mõned küüneseened võivad olla samuti põhjustada tumehalli või rohekat värvust.

Sinakad küüned – See näitab, et sinu sõrmeotsad ei saa piisavalt hapnikuga varustatud verd. See viitab sellele, et sul ei käi veri hästi kätes ringi või su kopsud ei varusta verd piisavalt hapnikuga terve keha jaoks. Põhjuseks võib olla kopsu- või südamehaigus.

Valgenenud küüned – Valgenenud küüned võivad tähendada mitut halba asja, millest kõige tõsisem on maksahaigus. Kui seda tunnust märkad, siis tasub konsulteerida arstiga.

Õhenevad küüned – Õhukesed ja murenevad küüned tähendavad rauapuudust.

Haprad küüned – Kui su küüned on tugevad, aga murduvad kergesti, siis see võib tähendada veepuudust või kilpnäärme haigust hüpotüreoosi. Eriti viitab see nendele haigustele kui teil on ka hõrenevad ja kuivad juuksed.

Vertikaalsed vaod – Need kujunevad välja vanusega ning tegemist on täiesti ohutu ja normaalse vananemisprotsessiga.

Horisontaalsed vaod – Sügavad vaod viitavad tavaliselt eelnenud traumale, stressile või haigusele. See tähendab seda, et küünte kasv oli mingil hetkel häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles