Mida teha, kui partner on end käest lasknud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pikaajalises suhtes võib juhtuda, et sina või partner võtate kaalus juurde. Võib-olla võtsid pärast rasedust nii palju juurde, et nüüd tundub lisakilodest vabanemine lausa võimatuna. Võib-olla kogeb mees tööstressi ja on hakanud seetõttu rohkem sööma või õlut jooma. Kuidas käituda?

Te ju tahate, et te mõlemad oleksite iseenda parimad versioonid, et teie tervis oleks tugev ning te saaksite veel pikki aastaid koos olla. Aga sa juba tead, mis juhtub siis, kui see teema jutuks võtta. Üks teist asub kaitsepositsioonile ja tulemuseks võib olla inetu tüli, kirjutab The Stir.

Suhteekspert dr Logan Levkoff jagab nõu, mida tasuks teha siis, kui üks teist on end käest lasknud.

1. Veendu, et su ootused oleksid realistlikud. Kehas toimuvad mitmed muutused ja alati ei saa süüdistada partnerit selles, et ta lihtsalt ei hooli enam oma välimusest. Naise keha muudab oluliselt näiteks rasedus. Pealegi pole midagi parata, kui inimene aastatega paar kilo juurde võtab. Keegi meist pole selle eest kaitstud. Enne, kui hakkad partneriga tema kehakaalust rääkima, veendu, et sa ei süüdista teda asjatult milleski, mida ta pole hetkel võimeline muutma.

2. Vaata välimusest sügavamale. Levkoff ütles, et inimesed lasevad end sageli käest siis, kui nad on suhtest või oma elust end välja lülitanud. Tema sõnul tuleb väga ettevaatlikult suhtuda sellesse, kui tahad partneriga tema välimusest rääkida. Sellest ei pruugi midagi head välja tulla. Kehakaal võib olla väga valus teema, ka meeste jaoks, seega suhtu sellesse ettevaatlikult.

3. Küsi endalt: «Mida mina tahaksin kuulda?» Aseta end partneri kingadesse ja kujuta ette, kuidas oleksid sina valmis sellist vestlust pidama. Sel viisil on kergem suhtuda teemasse empaatia ja ettevaatlikkusega.

4. Pea meeles, et te olete ühes meeskonnas. Levkoff soovitas vestlust alustada umbes nii: «Tundub, et sa pole õnnelik. Mida me saaks teha, et sa end paremini ja mugavamalt tunneks? Mida me koos teha saaks?» Te olete üks meeskond, ära tekita partneris tunnet, et sa ründad teda. Anna selgelt märku, et sa toetad kaasat ja ole valmis ilma hinnanguid andmata teda kuulama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles