Kertu Jukkum naudib elu kümne kassi pereemana

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: Marko Söönurm

Power Hit Radio saatejuht Kertu Jukkum (29) räägib Naistelehele, kuidas ta on elu ja tervise juurde turgutanud tosin kassipoega.

Kertu on loomasõber olnud terve elu ning hoolitsenud paljude loomade eest. Praegu teeb naine koostööd MTÜga Pesaleidja, mis tegeleb kodutute ja väärkoheldud loomade, eeskätt kasside abistamisega. Kertu pakub hetkel vabatahtlikuna hoiukodu kümnele kassile. «Hullumeelne pole see, et mul on kümme kassi, vaid see, et neid on tänavatel tuhandeid,» leiab ta.

Kasside eest hoolitsemine on toonud muutusi ka naise elukorralduses: neile on vaja pidevalt süüa anda, vajadusel rohtu panna ning nende järelt koristada. Kuid hommikusaate juhi graafik klapib tema sõnul kassidega suurepäraselt. Alguses plaanis Kertu võtta vaid ühe kassi, kuid siis selgus, et varjupaikades otsivad terved pesakonnad hädasti hoiukodu. «Mina pole mingisugune äärmuslik kassihull. Aga need, kes on empaatilised loomade suhtes, on seda ka teiste inimeste suhtes,» arvab naine. Paari kuuga on Kertu hoolealustest sirgunud terved, läikiva kasukaga lemmikud, kes kõik ootavad omale päriskodu ja hoolivat peremeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles