Tervis ja hügieen: mida tuleks seksuaalhügieeni puhul kindlasti silmas pidada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks on elu oluline osa. Kuid sama oluline roll on ka seksuaalhügieenil. Halb hügieen võib tekitada põletikke, mis võivad omakorda edasi areneda tõsisemateks tervisemuredeks. 

Sa ei pea oma voodielule pidurit tõmbama, kuid pööra oma hügieenile alati enne ja pärast vahekorda tähelepanu, kirjutab healthmeup.com.

Mida tasuks seksuaalhügieeni puhul silmas pidama?

1. Naised peaksid tähelepanu pöörama sellele, mis suunas nad oma suguelundeid pesevad. Soovitatav on pesta tupe poolt päraku poole, et pärakust ei satuks pisikuid tuppe.

2. Ümberlõikamata mehed peaksid eesnaha eemale tõmbama ja peenisepead sooja veega pesema. Pesema peaks ka eesnaha sisemist osa, sest sinna kipuvad kogunema bakterid, surnud naharakud ja kehavedelike jäänused.

3. Mõlemad partnerid peaksid enne ja pärast seksi pesema oma käsi ja sõrmeküüsi, et vältida pisikute ning bakterite sattumist suguelunditele.

4. Privaatpiirkonnas tuleks karvakasvu piirata. Suvel võivad soojus ja higi tekitada nahaärritust ja nahaprobleeme.

5. Vältige oraalseksi, kui partneril on suu või suguelundite ümbruses haavandid või herpesviirus, sest see võib kergesti edasi kanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles