Seitse põhjust, miks su karjäärialased ambitsioonid ei pruugi olla realistlikud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Karjäärialased ambitsioonid ja eesmärgid on alati head. Ent mõnikord on need eesmärgid niivõrd ebarealistlikud, et mõistlikum oleks oma rada muuta. Vastasel juhul võid tunda, et oled läbi kukkunud ega saavuta seda, mida tahaksid. 

Järgnevalt on toodud mõned põhjused, miks su karjäärialased ootused ja eesmärgid ei pruugi olla realistlikud, kirjutab Allwomenstalk.

1. Liiga suur konkurents. Üks põhjus, miks su eesmärgid ei pruugi realistlikud olla, on see, et sa tahad edu saavutada alal, kus valitseb suur konkurents. Su ülikooli lõputunnistusel võivad olla laitmatud hinded, aga sa pead võistlema sadade kandidaatidega, kel on samuti nii mõndagi pakkuda. Võib-olla sul veab ja saad oma unistuste töö, kuid mõistlik oleks mõelda varuvariandi peale, kui peaks juhtuma, et sind ei saada edu.

2. Asukoht. Paljud suurettevõtted asuvad linnades. Kui sa elad mõnes väikelinnas või maakohas, siis peaksid olema valmis oma unelmate töökoha nimel elukohta vahetama. Kui sinu piirkonnas pole soovitud valdkonnas töökohti ja sa ei taha mujale kolida, siis peaksid oma plaane muutma ja uued sihid seadma.

3. Õige tasakaalu leidmine. Teatud töökohtadel tuleb töötada pikki tunde ja end täielikult tööle pühendada. Eraeluks ei pruugi sel juhul palju aega jääda. Kas oled valmis seadma oma karjääri ja töö esikohale? Kui tahad, et su töö- ja eraelu oleksid paremini tasakaalus, siis ei peaks sa asuma tööle ettevõttesse, kus oodatakse töötajatelt suuri panuseid nii aja kui pühendumise mõttes.

4. Rahaline pool. Kellele ei meeldiks leida kiirelt töö, mille eest saab palju palka. Kuid ilma vajaliku kvalifikatsiooni ja hariduseta ei pruugi sa tasuvat tööd leida. Õppimine võib aga suuri summasid nõuda. Kas oled valmis oma haridusse panustama, et hiljem hea töökoht saada? Võib-olla pead aastaid pärast ülikooli lõppu töötama madalama palgaga kohal ja ootama, et saaksid karjääriredelil tõusta. See võib muutuda raskeks, kui sa ei saa õppelaenu, kui perekond pole võimeline sind majanduslikult toetama või kui sul kulub ainuüksi elamisele palju raha.

5. Oskused. Võib juhtuda, et sa pole ihaldatud valdkonna jaoks piisavalt andekas, eriti kehtib see juhul, kui tahaksid teha midagi loomingulist. Isegi kui saad soovitud alal tööd, ei pruugi sa kohe edukas olla. Näiteks paljudel andekatel näitlejatel esineb rahalisi raskusi. Mõned inimesed on edukad ka ilma eriliste oskusteta, aga pole mõtet unistustes elada ja oma elu maha magada, kui sinu tegemisi ei saada edu.

6. Su eesmärgid ja võimed ei ühti. Mõnikord on nii, et su ambitsioonid ja võimed ei pruugi ühtida. Võib-olla meeldiks sulle olla loomaarst, aga sa ei kannata verd, seega ei pruugi sellest plaanist midagi välja tulla. Ole oma võimete suhtes realistlik, sel viisil võid kindel olla, et suudad unistused ka ellu viia.

7. Pühendumine. Küsi endalt, kas sa oled valmis end pühendama sellele, et oma eesmärke teoks teha? Kui ei, siis peaksid omale uued sihid seadma. Paljud karjäärivalikud eeldavad täielikku pühendumist ja valmisolekut erinevaid takistusi ületada. Kui tunned, et sa pole selleks valmis, siis ära raiska rohkem aega ja leia midagi muud, mille poole püüelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles